Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ξεκίνησε και στη Γλυφάδα η απογραφή πληθυσμού

“Όλοι μετράμε”. Με αυτό το μήνυμα ξεκίνησε και στη Γλυφάδα η απογραφή πληθυσμού, η οποία διενεργείται κάθε 10 χρόνια από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Αυτή τη φορά η απογραφή εκτός από “πόρτα πόρτα” όπως τις προηγούμενες, θα γίνει και ηλεκτρονικά, για όσους έχουν ευχέρεια στο χειρισμό των σύγχρονων μεθόδων. Έτσι, ξεκίνησε ήδη η παράδοση των κωδικών στα σπίτια από τους απογραφείς. Είναι η πρώτη φορά που η γενική απογραφή πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί και με τη μέθοδο της αυτοαπογραφής.

Λόγω της σπουδαιότητας αλλά και της πολυπλοκότητάς της, η γενική Απογραφή Πληθυσμού που διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτηρίζεται ως «η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το Κράτος σε περίοδο ειρήνης». Φέτος η γενική απογραφή πληθυσμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Έτσι, οι περίπου 60.000 απογραφείς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι προσελήφθησαν από την ΕΛΣΤΑΤ, έχουν ήδη ξεκινήσει να εναποθέτουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού είναι αυτός που ουσιαστικά θα διενεργεί την απογραφή, αφού θα πρέπει να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας το μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.
Σε ότι αφορά την απογραφή «πόρτα πόρτα», θα ξεκινήσει στις 27 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Σφακιανάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ