Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Ford υπογράφει τη φιλόδοξη πρωτοβουλία RouteZero για τις οδικές μεταφορές στην COP26

 

Η Ford με υπερηφάνεια θα συνεργαστεί με την RouteZero, μία παγκόσμια συμμαχία, αποστολή της οποίας είναι τα 100% αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040, και στις μεγαλύτερες αγορές μέχρι το 2035.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων δεσμεύσεων της Ford στο πλαίσιο της ατζέντας του Προέδρου Μπάιντεν για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ κατά 50-52% μέχρι το 2030, και της ανακοίνωσης ότι η Ford βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να επιτύχει πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σε ποσοστό 40-50% μέχρι το 2030. Η Ford προσχώρησε επίσης στην πρωτοβουλία Better Climate Challenge του Υπουργείου Ενέργειας (DοE) για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις εγκαταστάσεις της τουλάχιστον κατά 50% στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Παράλληλα, στην Ευρώπη η Ford εκτιμά ότι το 40% του παγκόσμιου μίγματος οχημάτων της θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Όλα τα επιβατικά οχήματα που θα πωλούνται στην γηραιά ήπειρο θα είναι πλήρως ηλεκτρικά στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, ενώ τα δύο τρία των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μέχρι το 2030.

 Δηλώσεις:

«Προχωράμε τώρα για να προσφέρουμε επαναστατικά ηλεκτρικά οχήματα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους και για την επίτευξη στόχων που κάποτε θεωρούνταν ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν – την προστασία του πλανήτη μας, τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και τη δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Απαιτείται η συνεργασία όλων για την επιτυχία. Συνεργασίες όπως η RouteZero μπορούν να δημιουργήσουν momentum και να προσφέρουν πραγματικές λύσεις.»

Cynthia Williams, global director sustainability, Homologation & Compliance

«Η Ford υπέγραψε τη φιλόδοξη πρωτοβουλία RouteZero η οποία στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τις οδικές μεταφορές. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας  με πάνω από 50 επιχειρήσεις, πόλεις και περιοχές που έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με στόχο τις 100% μηδενικές εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα και τα van οχήματα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040, και στις μεγαλύτερες αγορές μέχρι το 2035.

Ο εξηλεκτρισμός αντιπροσωπεύει τη πιο μετασχηματιστική αλλαγή της βιομηχανίας μας εδώ και μία 100ετία και στη Ford Ευρώπης, ανοίγουμε το δρόμο καθώς φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμα κερδοφόρο αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Είναι κάτι που κάνουμε τόσο με τα επιβατικά όσο και με τα επαγγελματικά μας οχήματα, προσφέροντας στον πελάτη επιλογές σε συνδυασμό με υψηλές αποδόσεις σε ανθρακικό αποτύπωμα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ