Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Προσφυγή του Δήμου 3Β στο ΣτΕ

 

Με τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον αγώνα για την προστασία της πράσινης φυσιογνωμίας της πόλης. Συγκεκριμένα αφορά τη σχεδιαζόμενη επένδυση με τίτλο «Project Voula», προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, σε έκταση 71 στρεμμάτων, γνωστή ως κτήμα Κόνιαρη που αγόρασε τον Αύγουστο του 2020 από το Μουσείο Μπενάκη, έναντι 43 εκατ. ευρώ το επενδυτικό όχημα VHPH Properties των Hines και Henderson Park.

Με την από 12/11/2021 αίτησή του στο ΣτΕ, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητάει την ακύρωση της υπ’ αριθμ 65/5/8/2021 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, με θέμα «Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου VOULA PROJECT» στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων του ν. 4608/2019.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το νομικό επιτελείο του Δήμου υποστηρίζει ότι το Project Voula δεν δύναται να υπαχθεί στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων του ν. 4608/2019, όπως αυτός ισχύει, και να προχωρήσει με τη διαδικασία fast track, διότι δεν συνιστά στρατηγική επένδυση, ενώ υποστηρίζει ότι οι σχεδιαζόμενες χρήσεις (τουριστική κατοικία) δεν προβλέπονται ευθέως από το υφιστάμενο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής.

Παράλληλα, με νέα αίτησή του στο ΣτΕ, ο Δήμος πρόκειται να ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης της ως άνω απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, μέχρι την οριστική εκδίκαση της.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Λέμε ναι στις πραγματικές επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου. Λέμε όμως ηχηρό όχι στην ¨πριμοδότηση¨ της ανεξέλεγκτης δόμησης, στην επιβάρυνση των χρήσεων γης και στη μείωση του πράσινου ισοζυγίου της περιοχής».

Διαβάστε επίσης: ΒΒΒ: Μήνυση από τον Δήμο για αυθαίρετη τομή επί του οδοστρώματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ