Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Φευγαλέα σπουργίτια», «Μπενεντέτα» & «Οι άγιοι της Μαφίας» (Βίντεο)

 

Η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» σας παρουσιάζει τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στη «μεγάλη οθόνη».

Η εξουσία του σκυλού – The power of the dog

Είδος: Γουέστερν, Αισθηματική, Δράμα (126΄)

Χώρες: ΗΒ, Καναδάς, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία (2021)

Σκηνοθεσία: Τζέιν Κάμπιον

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρστεν Ντανστ, Τζέσι Πλέμονς, Κόντι Σμιτ-Μακφί

Σύνοψη: Ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Φιλ Μπέρμπανκ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα (Κίρστεν Ντανστ) και τον γιο της (Κόντι Σμιτ Μακφί), ο Φιλ τους βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.

Διανομή: Odeon

Σχόλιο: Εμπνευσμένη από το βιβλίο του Τόμας Σάβατζ «Η εξουσία του σκύλου» (1967), η ταινία είναι ένα ψυχόδραμα με απροσδόκητη εξέλιξη, με τον τίτλο της να βασίζεται σε μια φράση της Βίβλου (Ψαλμός 22:20) και την υπόθεση να διαδραματίζεται το 1925 σε ένα ράντσο στη Μοντάνα.

 

Η μέθοδος των Γoυίλιαμς – King Richard

Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Αθλητική (138΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζον Μπέρνταλ, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ, Σανίγια Σίντνεϊ, Ντέμι Σίνγκλετον

Σύνοψη: Μια ματιά πάνω στο πώς η Βένους και η Σερένα Γουίλιαμς έγιναν σούπερσταρ του τένις χάρη στον προπονητή πατέρα τους Ρίτσαρντ Γουίλιαμς

Διανομή: Tanweer

Σχόλιο: Μια μελέτη πάνω στους διαφορετικούς τρόπους ανατροφής των παιδιών κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Γουίλ Σμιθ. Στην αρχή, ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς (Γουίλ Σμιθ) πιέζει επίμονα τις κόρες του Βένους (Σανίγια Σίντνεϊ) και Σερένα (Ντέμι Σίνγκλετον), να γίνουν αστέρια του τένις παρά την έλλειψη μέσων και τη διαφορετικότητα που τις διακρίνει. Στη συνέχεια αλλάζει γνώμη συνειδητοποιώντας ότι το να τις πιέζει χάρη της επιτυχίας μπορεί να τους προκαλέσει κακό μακροπρόθεσμα.

 

Φευγαλέα σπουργίτια – Jhalki

Είδος: Δράμα (104΄)

Χώρα: Ινδία (2019)

Σκην: Μπράχμαναντ Σ. Ζινκ

Παίζουν: Αάρτι Τζα, Γκοράκσα Σακπάλ, Μπόρμαν Ιρανί, Τανίσα Τσατεργί

Σύνοψη: Μέσα σε ένα μόλις φευγαλέο ανοιγόκλειμα του ματιού, ο 7χρονος αδελφός της νεαρής Τζάλκι εξαφανίζεται. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο, με την κοπέλα να αφήνει τη ζωή της στην άκρη, και να ξεκινάει μια αποστολή που πρέπει να ολοκληρωθεί με κάθε τίμημα. Μόνα της όπλα ένα λαϊκό παραμύθι που μιλάει για ένα ακούραστο σπουργίτι, αλλά και ένα ισχυρό πνεύμα μέσα της που έχει ξεχωρίσει εντός της κοινότητας της, η Τζάλκι θα ξεκινήσει την οδύσσεια της ανεύρεσης κι απελευθέρωσης του αγαπημένου της αδελφού. Μια οδύσσεια όμως που δεν είναι όπως όλες οι άλλες, κι εμπεριέχει ανθρώπινα τέρατα και εξουθενωτικές πνευματικές δοκιμασίες.

Διανομή: Enorama

Σχόλιο: Η ταινία περιστρέφεται γύρω από ένα λαϊκό παραμύθι, το οποίο εκτός από το ηθικό δίδαγμα λειτουργεί και ως σάτιρα για τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα της Ινδίας. Μια ταινία για όλη την οικογένεια.

 

Karditsa Forever

Είδος: Κωμωδία (105΄)

Χώρα: Ελλάδα (2021)

Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης

Παζουν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσος Κωστής, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Δανάη Παππά, Τάσος Παλατζίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Σοφία Παυλίδου, Ελίνα Μάλαμα, Μάκης Πατέλης, Στράτος Κανιαμός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Jerome Kaluta

Σύνοψη: Μεγάλες ίντριγκες, επενδύσεις δολαρίων, απάτες μέσα σε σκάνδαλα, κρυφά πάθη, θαυματουργά προϊόντα και πολλά ακόμη ξέφρενα μπερδέματα, δίνουν και παίρνουν στη νέα οικογενειακή κωμωδία που βλέπεται με κομμένη την ανάσα, από τα γέλια.

Διανομή: Tulip

Σχόλιο: Δέκα χρόνια μετά την αξέχαστη εμπορική επιτυχία «I love Karditsa», ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης («Λάρισα Εμπιστευτικό») επιστρέφει στο… χωριό του εγκλήματος με την ταινία «Karditsa forever»!

 

Μπενεντέτα – Benedetta

Είδος: Δράμα, Βιογραφική (131΄)

Χώρα: Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία (2021)

Σκηνοθεσία: Πολ Βερχόφεν

Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Δάφνη Πατακιά, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Λαμπέρ Γουίλσον, Ολιβιέ Ραμπουρντέν

Σύνοψη: Στα τέλη του 17ου αιώνα, με την πανούκλα να θερίζει τη χώρα, η Μπενεντέτα Καρλίνι μπαίνει στο μοναστήρι της Πέσκια, στην Τοσκάνη. Ικανή από νεαρή ηλικία να κάνει θαύματα, βλέπει την επίδραση που έχει στη ζωή της κοινότητας να εξελίσσεται άμεσα και συγκλονιστικά. Όταν η Μπενεντέτα παίρνει στο μοναστήρι της μια νεαρή γυναίκα για να τη σώσει από την κακοποιητική της οικογένεια, οι δυο γυναίκες θα συνάψουν μια παθιασμένη ερωτική σχέση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Διανομή: Cinobo

Σχόλιο: Τολμηρή ταινία του σκηνοθέτη του «Βασικού ένστικτου», βασισμένη σε αληθινή ιστορία, όπως καταγράφηκε στο βιβλίο της Τζούντιθ Σ. Μπράουν «Άσεμνες Πράξεις: Η ζωή μιας λεσβίας καλόγριας στην Αναγεννησιακή Ιταλία».

 

Οι άγιοι της Μαφίας – The many saints of Newark

Είδος: Αστυνομική, Δράμα  (120΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Άλαν Τέιλορ

Παίζουν: Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Μπέρνταλ, Κόρεϊ Στολ, Μάικλ Γκαντολφίνι, Αλεσάντρο Νιβόλα, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μπίλι Μαγκνούσεν, Μικέλα Ντε Ρόσι, Τζον Μαγκάρο, Ρέι Λιότα

Σύνοψη: Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο (Μάικλ Γκαντολφίνι ) μεγαλώνει σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία του Νιούαρκ και ανδρώνεται, καθώς αντίπαλες συμμορίες ανελίσσονται και διεκδικούν την εξουσία από την πανίσχυρη εγκληματική οργάνωση των ΝτιΜέο, που κυριαρχεί στη διχασμένη από τον ρατσισμό πόλη. Εγκλωβισμένος σε μία εποχή που αλλάζει ραγδαία είναι ο θείος που θαυμάζει, ο Ντίκι Μολτισάντι (Αλεσάντρο Νιβόλα), ο οποίος παλεύει να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές και προσωπικές του υποχρεώσεις. Η επιρροή που ασκεί στον ανιψιό είναι τέτοια που ο θείος θα πλάσει τον εύπιστο έφηβο και θα τον μεταμορφώσει στον πανίσχυρο αρχιμαφιόζο, τον Τόνι Σοπράνο.

Διανομή: Tanweer

Σχόλιο: Ουσιαστικά είναι prequel της τηλεοπτικής σειράς «Οι Σοπράνος» από την άποψη ότι συστήνει στον θεατή όλους εκείνους τους χαρακτήρες της σειράς, ενώ λειτουργεί και από μόνο του ως μια συναρπαστική ιταλο-αμερικάνικη μαφιόζικη ιστορία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ