Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Π. Θεοδωρικάκος: «Πρωτεύον μέλημά μου η διαφύλαξη και ανάπτυξη του Υμηττού»

 

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο έδωσε ανάσα στον Υμηττό με την χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης και προστασίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο φόρουμ που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στο Πνευματικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, συμμετείχε στο forum που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α.Υ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) στο Πνευματικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.
Ο υπουργός εξήρε το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσφορά των εθελοντικών ομάδων. Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο του Συνδέσμου και στη συμβολή της Κυβέρνησης στον τομέα της προστασίας του φυσικού πνεύμονα της Αττικής.

«Ως ευαισθητοποιημένος πολίτης αλλά και ως πολιτικός, από όποια θέση και αν βρίσκομαι, πρωτεύον μέλημά μου θα είναι η διαφύλαξη και ανάπτυξη του Υμηττού», τόνισε, και πρόσθεσε: «Ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη μερίμνησα και είναι διαρκής η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή με σκοπό να αποτρέπονται παράνομες πράξεις κάθε είδους στον Υμηττό. Γι’ αυτό, 150 νέοι αστυνομικοί επανδρώνουν από την 1η Νοεμβρίου τα Αστυνομικά Τμήματα των δήμων που συγκροτούν τον Σ.Π.Α.Υ».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε ότι όποτε του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του επισκέπτεται αυτόν τον φυσικό πνεύμονα πρασίνου. «Για αιώνες ο Υμηττός προστατεύει την Αττική γη. Ο Υμηττός πρέπει να είναι ενταγμένος στη ζωή μας. Φιλοξένει αρχαία ιερά και ιστορικά μοναστήρια και είναι ένας μοναδικός βιότοπος, μία όαση. Κάτι που όλοι μας, κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών που βρίσκονται στις παρυφές του, το γνωρίζουμε εξαιρετικά καλά. Ξέρουμε τα μονοπάτια και τις ποδηλατικές διαδρομές και δεν χάνουμε την ευκαιρία να τον επισκεπτόμαστε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ