Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρεμιέρα του «Killer Joe» στο θέατρο «Εμπορικόν» την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

Άρωμα από…  Αμερικάνικο Νότο φέρνε επί σκηνής, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, ο Γιάννης Στάνκογλου, με το έργο του Tracy Letts «Killer Joe» να πραγματοποιεί επίσημη πρεμιέρα την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 20.00 στο θέατρο «Εμπορικόν».  Στο πλευρό του  Στάνκογλου θα βρίσκεται μία ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών όπως ο Κώστας Νικούλι, η Ναταλία Σουίφτ, η Δήμητρα Λημνιού και ο Κωνσταντίνος Σειραδάκης.

Στα τέλη του 20ου αιώνα η κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου και η τραγωδία της καπιταλιστικής ουτοπίας  εμπνέουν τον Tracy Letts να γράψει το έργο «Killer Joe». Βαθιά επηρεασμένος από τον Αμερικανικό Νότο του περιθωρίου, το πολιτικό και κοινωνικό του βλέμμα συναντά τη μη προνομιούχα τάξη, τον λαό των τροχόσπιτων, που έχει το υποτιμητικό παρατσούκλι trailertrash («σκουπίδια των τροχόσπιτων»).

Χωρίς να «εξιδανικεύει» τη φτώχεια με στοιχεία ανθρωπισμού, αρετής, αυτοθυσίας και ανωτερότητας, ο Letts γράφει ένα βίαιο έργο με θέμα την παθογένεια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Με στοιχεία που δανείζεται από τη μαύρη κωμωδία και το θρίλερ και με επιρροές από  τον Tennessee Williams και τον William Falkner κάνει πρωταγωνιστή έναν κόσμο βίαιο, χυδαίο και αδυσώπητα σκληρό.

Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Μετάφραση: Γιάννης Σακαρίδης, Ντενίς Νικολάκου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Στάνκογλου

Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικά & Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Μουσική: Φώτης Σιώτας

Χορογραφία: Έντι Λάμε

Φωτισμοί:Γιώργος Καρβέλας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πανάγος Ιωακείμ

Φωτογραφίες & Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας

Γραφιστική επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης

 

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Κώστας Νικούλι, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Δήμητρα Λημνιού, Ναταλία Σουίφτ

 

Info

 

«Killer Joe»

Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή

Τηλέφωνο21 0321 1750

 

 Πρεμιέρα: Τετάρτη 24 Νοεμβρίου

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη:  20:00

Πέμπτη : 21:00

Παρασκευή:  21:00

Σάββατο: 18:00 και 21:00

Κυριακή: 20:00

 

Τιμές εισιτηρίων:

17 ευρώ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, Ανέργων

20 ευρώ Κανονικό

Προπώληση: viva.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ