Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Έκθεση εικαστικών αφιερωμένη στο 1821

 

Με θέματα που αντλούν την έμπνευσή τους από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης Έκθεση από την εικαστικό και καθηγήτρια, Βασιλική Ηλιακοπούλου και την εικαστικό και συντηρήτρια έργων τέχνης, Βασιλική Κολιπέτσα.

Η ζωγράφος και χαράκτρια Βασιλική Ηλιακοπούλου παρουσιάζει σκηνές από τη Φιλική Εταιρεία και τον Αγώνα, σκίτσα, χαρακτικά αγωνιστών και ποιητών της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για να τονίσει τη σπουδαιότητα του αγώνα της Εθνεγερσίας και για να μεταλαμπαδεύσει τα μηνύματά του στις ερχόμενες γενεές.

Η Βασιλική Κολιπέτσα παρουσιάζει έργα χαρακτικά με οπλαρχηγούς και τα όπλα τους, με καραβοκυραίους και τα καράβια τους, γνωστές και άγνωστες αγωνίστριες που πολέμησαν η κάθε μια με τα δικά της όπλα και γνωστούς και άγνωστους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα που χάθηκαν μαζί με τα κορμιά και το αίμα που πότισε την ελληνική γη.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 23 Δεκεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, Λ. Ειρήνης 14-16 και Αλκιβιάδου, στην πλατεία Φλέμινγκ, καθημερινά από 11:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 20:00, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα δημόσιας προστασίας του ΕΟΔΥ.

Για την έκθεση φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, καλεί τους δημότες, και όχι μόνο, να επισκεφθούν το χώρο. “Τιμήστε με την παρουσία σας την έκθεση και δώστε χρόνο στη σκέψη και τη ψυχή σας να αποδώσει φόρο τιμής στους προγόνους και να αισθανθεί το χρέος σε μία πατρίδα, που μόνο ως ελεύθερη μπορεί να υπάρξει”.

Διαβάστε όλα τα νέα του Δήμου Ηλιούπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ