Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρόγραμμα κομποστοποίησης στη Νέα Σμύρνη

 

«Εσείς πόσο φαγητό πετάξατε σήμερα;», ρωτά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κρικρής, μοιράζοντας σε δημότες, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κομποστοποίησης των βιοαποβλήτων τους, τον ειδικό καφέ κάδο.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, πρωτοπόρος προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, έχει ξεκινήσει τη σταδιακή τοποθέτηση καφέ κάδων (για υπολείμματα φαγητού) σε μία πιλοτική περιοχή 150 κτιρίων. «Στόχος μας είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλο το Δήμο», δηλώνει ο κ. Κρικρής.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 800 οικογένειες έχουν παραλάβει δωρεάν έναν μικρό καφέ κάδο κουζίνας μαζί με βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή του υλικού, καθώς και το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό.

Το πρόγραμμα καφέ κάδου εφαρμόζεται πιλοτικά στα κτίρια επί των οδών Αγνώστων Μαρτύρων, Παμφυλίας, Χρυσουπόλεως, Συκουτρή, Δεπάστα, Κύπρου, Ενόπης, Σεβαστείας, Νίκαιας, Μυριοφύτου και Αρκαδιουπόλεως.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης περισσότερες από 100 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οπωροπωλεία, ανθοπωλεία, υπεραγορές, παιδικοί σταθμοί και λαϊκές αγορές του Δήμου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η δωρεάν διανομή λιπάσματος που είναι το αποτέλεσμα κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων και κλαδεμάτων της πόλης.

Διαβάστε επίσης: «Άγριες μέλισσες» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ