Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάθαμε να σκεφτόμαστε;

Γράφει η Γεωργία Γιαμπουράνη

Ξύπνησα με την σκέψη του Σωκράτη! Σκεφτόμουν τον Μεγάλο και Αιώνιο Φιλόσοφο

Η απολογία του Σωκράτη πάντα με γοήτευε. O Σωκράτης είχε να απολογηθεί για κάτι υπέροχο! Διέφθειρε τους νέους.

Διέφθειρε το νου και την ψυχή τους. Τους μάθαινε να έχουν ορθή σκέψη, κρίση και λογική! Τους δίδασκε τον διάλογο και την αναζήτηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ για να μάθουν να ξεχωρίζουν την διαστρεβλωμένη αλήθεια. Τους μάθαινε να βρίσκουν την δύναμη μέσα τους, να γνωρίσουν βαθιά τον εαυτό τους και την ψυχή τους, να μη γίνουν τα άβουλα φοβισμένα ανθρωπάκια που θέλουν οι εξουσίες.

Μιλούσε για τον εσωτερικό τους κόσμο, τους μάθαινε πως να διεισδύουν μέσα τους, να ακούν την συνείδησή τους και την εσωτερική τους φωνή. Τους συμβούλευε να ζουν με ήθος και αρετή. Οι νέοι αποκτούσαν άποψη, λογική, τεκμηριωμένη και φιλοσοφική σκέψη. Μάθαιναν να συλλογίζονται, να κρίνουν και να απαντούν σωστά. Αποκτούσαν νοημοσύνη, μάθαιναν για το ‘’δαιμόνιο’’ και βάδιζαν στο μονοπάτι του «Γνώθι σαυτόν» .

Έτσι ανακάλυπταν όλο τον πλούτο και τη δύναμη που κρύβει βαθιά η ανθρώπινη ύπαρξη.

Και αυτό ήταν μεγάλο εμπόδιο για την εξουσία. Για αυτό και έπρεπε να απομακρύνει τον ΜΕΓΑΛΟ Δάσκαλο ως ύψιστο διαφθορέα των ΝΕΩΝ!

… Και έτσι πέρασαν τα χρόνια…, ήρθε και ο ΧΡΙΣΤΟΣ! Μίλησε για την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΓΑΠΗ! Μιλούσε για ανώτερες δυνάμεις και αφύπνιζε τις συνειδήσεις των ανθρώπων!

Αλλά έπρεπε και ΑΥΤΟΣ να σταυρωθεί , ήταν ο Υιός του ΘΕΟΎ και αυτό ήταν βλασφημία για κάποιους!

Πως θα δράσουν οι αδίστακτοι δικτάτορες, σε έναν κόσμο αφυπνισμένο, αγαπημένο και ενωμένο; Πως θα καταπατήσουν την ιερή σου γη, αν τα πλήθη του κόσμου γίνουν ένα ΥΠΕΡΟΠΛΟ απέναντι στον εχθρό;

Πως θα σε ελέγξουν- υποτάξουν αν ο κόσμος έχει μάθει να διακρίνει την πραγματική ΑΛΗΘΕΙΑ από την διαστρεβλωμένη αλήθεια, που μονάχα συμφέροντα εξυπηρετεί; Όλα αυτά για το ΚΑΛΌ!

Όπως και τότε, που ο Σωκράτης ήπιε με αξιοπρέπεια και νηφαλιότητα το κώνειο, για να σωθούν οι νέοι από τη διαφθορά. Για να σωθεί δηλαδή το μέλλον της ανθρωπότητας, από την διαφθορά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ