Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μ. Ανδρούτσου: Πιο έτοιμες από ποτέ να πολεμήσουμε, διεκδικώντας τα αυτονόητα

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, έστειλε το εξής μήνυμα:

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίας αλλά στην πραγματικότητα βρισκόμαστε εδώ και αμέτρητα χρόνια σε μια άλλη Μια πανδημία -ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η 25η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μας θέλει και μας βρίσκει πιο έτοιμες από ποτέ να πολεμήσουμε, διεκδικώντας τα αυτονόητα: Να ζούμε ασφαλείς, μακριά από βία, ελεύθερες από φόβο σε έναν κόσμο, ισότιμο και δίκαιο.

Μας βρίσκει όλες και, ελπίζω όλους, έτοιμες/ους να δράσουμε όπως και όσο αναλογεί στη καθεμία και τον καθένα μας για να δώσουμε ένα τέλος στο έγκλημα της βίας κατά των γυναικών. Σε ένα έγκλημα που ζει, αναπνέει και γιγαντώνεται στις λεπτομέρειες. Καμία λεπτομέρεια δεν θα περνά απαρατήρητη. Καμία μορφή βίας δεν θα γίνεται ανεκτή. Μέχρις ότου καμία γυναίκα να μην βρίσκεται σε άνιση θέση. Στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα δίπλα σε όλες τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με κάθε μορφή βίας και αδικίας. Σήμερα, πάντα.

Κλείνω, κάνοντας λίγο δικό μου, μέρος από ποίημα της νεαρής ακτιβίστριας Αμάντα Γκόρμαν:

«Ήρθε η μέρα… θα βγούμε απ’ τη σκιά φλεγόμενες κι ατρόμητες
Η νέα αυγή χαράζει καθώς την απελευθερώνουμε
Γιατί το φως υπάρχει πάντα
Αρκεί να είμαστε αρκετά γενναίες για να το αντικρίσουμε
Αρκεί να είμαστε αρκετά γενναίες για να γίνουμε φως»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ