Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Μπαλάκι» ευθυνών η θέρμανση σε σχολείο του Αλίμου

 

Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε το περιστατικό με τη θέρμανση σε σχολείο του Αλίμου. Η ιστορία ξεκίνησε μετά την καταγγελία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι «ο διευθυντής του σχολείου αρνείτο να ενεργοποιήσει τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε προσβλητικό, κάτι που τελικά έκανε ο ίδιος». Όπως αναφέρει, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Ο κ. Κονδύλης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που δείχνουν ότι ο επικεφαλής της σχολικής μονάδας είχε ενημερώσει το Δήμο ότι «οι καθηγητές του σχολείου επιτελούν επιστημονικό – διδακτικό έργο και γι’ αυτό τον σκοπό έχουν προσληφθεί όχι από τον Δήμο αλλά από το ΥΠΑΙΘ. Συνεπώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση των καθηκόντων τους από τη Σχολική Επιτροπή κρίνεται ως παράνομη και μειωτική…».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει ότι ουδέποτε αρνήθηκε να ανάψει την θέρμανση, καθώς και ότι είχε ζητήσει μια σχετική ενημέρωση για την συντήρησή της. Ο λόγος είναι ότι είχε αλλάξει η εταιρεία της συντήρησης του φυσικού αερίου, δεν είχε ενημερωθεί ο ίδιος και η σχολική μονάδα αν τελικά είχε γίνει συντήρηση και δεν ήθελε να αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Στο μεταξύ, οι μαθητές του σχολείου υποστηρίζουν: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τη θέρμανση δεν είχε χρειαστεί να ανάψει. Από σήμερα λειτουργεί κανονικά. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διευθυντή μας και ποτέ δεν υπήρξε θέμα με τη θέρμανση».

Σύμφωνα με εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, το ΥΠΑΙΘ διερευνά το περιστατικό και «αν υπάρξουν ευθύνες θα αποδοθούν».

Διαβάστε επίσης: Με 500 δέντρα εμπλουτίστηκε ο Λόφος Πανί από εθελοντές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ