Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

H Καισαριανή εισέρχεται στον χώρο του περιπατητικού τουρισμού

 

Στο χώρο του περιπατητικού τουρισμού εισέρχεται το 2022 η Καισαριανή, παίρνοντας από τη Ξάνθη τη σκυτάλη για τη φιλοξενία της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών.

Ο περιπατητικός τουρισμός είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στην Ευρώπη. Αποτελεί πηγή εξωστρέφειας, απασχόλησης και βιώσιμης ανάπτυξης για πολλές τοπικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα, μπορεί να προσελκύσει ετησίως έως και 30.000 επισκέπτες σε μια περιοχή, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα για ολόκληρη την πόλη.

Η Καισαριανή είναι από τις ελάχιστες συνοικίες της Αθήνας που μπορεί να προσφέρει πλήθος διαδρομών: φυσιολατρικές, πολιτισμικές, ιστορικές, γαστριμαργικές και περιβαλλοντικές. Στο συνέδριο συμμετείχαν πόλεις με εμβληματικά, μεγάλα πιστοποιημένα ευρωπαϊκά μονοπάτια όπως τα: MenalonTrail, Andros Routes, Epirus Trail, Pindus Trail, Nestos Rodopi Trail, καθώς και το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου.

Ο Υμηττός διεκδικεί μια θέση ανάμεσά τους. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας, Μάνος Κιτσέλλης παρουσίασε το «Υμηττός Trail», ένα δίκτυο μονοπατιών στον Υμηττό που δημιουργήθηκε μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας από τη Περιπατητική Ομάδα Υμηττού και στη συνέχεια το 2019 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του συλλόγου, του Υπουργείου Ενέργειας, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του ΣΠΑΥ, της «ΚοινΣΕπ Μαίναλον», και του ΣΕΠ.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μια ενιαία σηματοδότηση δικτύου υπαρχόντων μονοπατιών στο πλαίσιο του “Menalon Trail”, του πρώτου Ευρωπαϊκά πιστοποιημένου μονοπατιού στην Ελλάδα. Μέρος του «Υμηττός Trail» θα είναι, μεταξύ άλλων, η εμβληματική διαδρομή εντός του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής (Καισαριανή Trail), που θα είναι και η πρώτη που θα δημιουργηθεί, το οποίο συγκεντρώνει και τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος: Μονές, αρχαιολογικούς χώρους, βάραθρα, δρακόσπιτα, αναρριχητικές διαδρομές, το Δημοτικό αναψυκτήριο της Καλοπούλας κ.α.

Διαβάστε τα νέα της Καισαριανής 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ