Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δοκιμάσαμε το Nissan Juke 1.0 DIG-T 114 PS

Όταν εμφανίστηκε στην αγορά το Juke, είχε έναν πολύ μεγάλο ανταγωνιστή, το «αδελφάκι» του Qashqai! Πράγματι, η πρόκληση ήταν μεγάλη, αφού είχαμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που καθιερώθηκε… επί τη εμφανίσει! Όμως το στοίχημα κερδήθηκε και η Nissan απέκτησε δυο δημοφιλή μοντέλα στην κατηγορία! Η δεύτερη γενιά του Juke κλέβει τις εντυπώσεις με την τολμηρή αισθητική του και τον σύγχρονο βενζινοκινητήρα του, που είναι ακόμα πιο οικονομικός.

Μεσολάβησαν 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις, που το καθιέρωσαν οριστικά, με την ξεχωριστή του εμφάνιση να αποτελεί μεγάλο ατού! Εμπρός ξεχωρίζουν οι στρογγυλοί προβολείς και ο ιδιαίτερος προφυλακτήρας και οι ιδιαίτερα έντονες ακμές στις καμπύλες, ενώ στο πίσω μέρος η κουπέ γραμμή του. Άλλα χαρακτηριστικά είναι το μυώδες καπό και τα ξεχωριστά LED φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό, το νέο Nissan Juke έχει αλλάξει ριζικά, με έναν περισσότερο σύγχρονο και υψηλής τεχνολογίας διάκοσμο, ενώ παράλληλα έχει βελτιωθεί η ποιότητα κατασκευής και διαθέτει πολύ πιο πλούσιο εξοπλισμό. Κυρίαρχο στοιχείο της καμπίνας επιβατών αποτελεί η μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών που περιλαμβάνει το σύστημα infotainment. Είναι εύκολη στη χρήση, με ευχάριστη απόκριση και όμορφα γραφικά.

Tο νέο Nissan Juke εφοδιάζεται αρχικά με τον τρικύλινδρο υπερσύγχρονο DIG-T κινητήρα του 1,0 λίτρου ο οποίος αποδίδει 114 ίππους και 200 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.750 έως τις 4.000 σ.α.λ.  Η μέση κατανάλωση του νέου Juke κυμαίνεται σε περίπου 5,7 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, ενώ ακόμη και εμ γρήγορη οδήγηση η κατανάλωση δεν θα υπερβεί τα 7 λίτρα. Υπάρχουν τρεις λειτουργίες -Standard, Eco και Sport- που  ρυθμίζουν την απόκριση του αυτοκινήτου ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του οδηγού. Το σπουδαίο αυτό SUV είναι διαθέσιμο (έκδοση Acenta) με τιμή που ξεκινάει από τα 21.200 ευρώ, που θεωρείται εξαιρετικά λογική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ