Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δοκιμάσαμε το Honda e, το ηλεκτρικό σουπερμίνι της Honda!

Συνεχίζοντας τις δοκιμές αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, γνωρίσαμε για λίγες μέρες το σχετικό επίτευγμα της πρωτοπόρας ιαπωνικής εταιρείας. To ηλεκτρικό σουπερμίνι της Honda βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, με τον ηλεκτροκινητήρα να κινεί τους πίσω τροχούς, ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό, υδρόψυκτη μπαταρία στο κέντρο και χαμηλό κέντρο βάρους με κατανομή 50:50. Σχεδιαστικά διατηρεί την ρετρό εμφάνιση του πρωτότυπου μοντέλου, που ήταν  εμπνευσμένο από το N600 της δεκαετίας του 1960. Έχει στρογγυλά φώτα LED, συμπαγείς διαστάσεις και απλές γραμμές.

Στο εσωτερικό το στυλ είναι απλό, με πέντε (5) οθόνες να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, τεχνητή νοημοσύνη με αναγνώριση φωνητικών εντολών και πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και πολλά ακόμη!  Ενδιαφέρουσα και αποκλειστική προς το παρόν καινοτομία είναι η αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεφτών από κάμερες οπισθοπορείας, γεγονός που απαιτεί την… εκπαίδευση του οδηγού για κάποιο διάστημα.Οι χώροι, για ένα μικρό σχετικά αυτοκίνητο, είναι επαρκείς και τα 171 λίτρα χώρου αποσκευών αρκετοί για ένα αυτοκίνητο πόλης, κυρίως.

Το Honda e διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού. Η βασική έκδοση Honda e εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW (136 PS) και 315 Nm και έχει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό. Η Advance έρχεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113 kW (154 PS) και 315 Nm, διατίθεται με τροχούς 16″ ή 17″ και διαθέτει επιπλέον έξτρα. Και οι δύο εκδόσεις έχουν την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5 kWh που χαρίζει αυτονομία 222 km, αν τηρηθούν αυστηρές προϋποθέσεις οικονομίας! . Η φόρτιση σε οικιακή πρίζα γίνεται πιο γρήγορα από άλλα ηλεκτρικά μοντέλα. Η αρχική τιμή της βασικής έκδοσης πέφτει από τα €35.990 στα €30.186 χάρη σε επιδότηση ύψους 20%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ