Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ράμπες για την μικρή Φαίδρα

«Γροθιά στο στομάχι» αποτελεί η συνομιλία του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, με τη Φαίδρα, μία μαθήτρια του 8ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Εξαιτίας της δυσκολίας του στη βάδιση, το κορίτσι δεν μπορούσε, μέχρι προσφάτως, να συμμετάσχει σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες.

Το σχολείο που φοιτά, όπως και τα περισσότερα της χώρας, είναι πολυεπίπεδο και δεν διέθετε μέχρι σήμερα ράμπες, καθιστώντας το ακατάλληλο για οιονδήποτε αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα. Έτσι, όταν οι συμμαθητές της Φαίδρας κατέβαιναν στο προαύλιο για το μάθημα της γυμναστικής, εκείνη αναγκαζόταν να μελετά στην τάξη περιμένοντας τους να επιστρέψουν.

Αυτό έμαθε ο δήμαρχος Γλυφάδας, όταν επισκέφθηκε το σχολείο πριν λίγο καιρό, και έδωσε εντολή να γίνουν τάχιστα οι ράμπες ούτως ώστε να μην αναγκάζεται η Φαίδρα και η κάθε «Φαίδρα» να στερείται το δικαίωμά της στη μάθηση, στη διασκέδαση, στην παρέα…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, πρέπει ως κοινωνία να πάψουμε να θεωρούμε την Υγεία ως δεδομένη, να μην επιτρέπουμε το διαχωρισμό των ανθρώπων βάσει κάποιου προβλήματος και να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ανθρώπους με δυσκολία στην κίνηση, την όραση ή άλλη λειτουργία, που δεν πιέσαμε μέχρι τώρα όσο έπρεπε για να γίνουν οι απαιτούμενες υποδομές στα πεζοδρόμια, στα σχολεία, στα κτίρια. Σαν αυτή που ζήτησε ο Γιώργος Παπανικολάου από τη Φαίδρα:

«Μικρή μου Φαίδρα συγγνώμη γιατί έπρεπε έστω και μια μέρα να περιμένεις μοναχούλα σου στη τάξη, αντί να είσαι στο διάλειμμα και στη γυμναστική μαζί με τους συμμαθητές σου».

Διαβάστε επίσης: Γλυφάδα: Βραβεύθηκαν οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ