Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ανακύκλωση τηγανόλαδων στον Αλιμο

 

Μία από τις πιο επιβαρυντικές ενέργειες για το περιβάλλον, είναι η απόρριψη τηγανόλαδου στα σκουπίδια ή στο νεροχύτη. Μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και το νερό. Ένα λίτρο τηγανόλαδο αρκεί για να μολύνει 100 λίτρα νερό.
Για την αποτροπή επιπρόσθετης μόλυνσης του περιβάλλοντος, ο Δήμος Αλίμου ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, εγκαθιστώντας ειδικούς κάδους σε δέκα σημεία της πόλης.

 

Συγκεκριμένα, ειδικοί κάδοι συλλογής λαδιού (όχι μηχανής) έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:
1. Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα)
2. Δημαρχείο Αλίμου
3. Λόφος Πανί (οδός Ευωνύμου)
4. Δημοτικό Κολυμβητήριο (μέσα στη Μαρίνα Αλίμου)
5. Έλλης & Τσουδερού
6. Οδός Θουκυδίδου & Καλαμακίου
7. Λεωφ. Κυθηρίων (εκκλησία Παναγίας Μυρτιδιώτισσας)
8. Λεωφ. Αλίμου και Επτανήσου
9. Λεωφ. Δωδεκανήσου & Ρόδου (εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα)
10. Λεωφ. Θεομήτορος & Κυπρίων Αγωνιστών (εκκλησία Κοίμησης Θεοτόκου).

Το χρησιμοποιημένο τηγανόλαδο πρέπει να έχει τοποθετηθεί σε ένα πλαστικό δοχείο (π.χ. άδειο μπουκάλι νερού) για την απόρριψή του στον ειδικό κάδο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου συλλέγουν το λάδι από τους κάδους και το αποστέλλουν σε ειδική μονάδα επεξεργασίας, όπου μετατρέπεται σε γλυκερίνη και βιοκαύσιμο (βιοντίζελ, που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 77% σε σχέση με το κοινό καύσιμο).
Ταυτόχρονα, η εταιρεία που υποστηρίζει το σύστημα ανακύκλωσης τηγανόλαδων, θα παρέχει δωρεάν αγαθά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (όπως ήδη γίνεται με τους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων).

Διαβάστε επίσης: Έτοιμο το νέο γήπεδο Στίβου στους Τράχωνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ