Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Αποχώρησε από τον ΣΠΑΥ ο δήμος Γλυφάδας

Την αποχώρηση του δήμου Γλυφάδας από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου, η απόφαση για την αποχώρηση ελήφθη κυρίως επειδή τα όποια οφέλη είναι δυσανάλογα μικρότερα του ετήσιου κόστους. Σημείωσε δε ότι δεν είναι ο πρώτος δήμος που αποχωρεί, αφού ο δήμος Δάφνης – Υμηττού είχε φύγει το 2014 για τον ίδιο λόγο.

«Αισθανόμαστε μετά από τόσα χρόνια παρουσίας μας στον ΣΠΑΥ ότι πλέον η ανταποδοτικότητα σε σχέση με την δαπάνη που κάνουμε και η προσμονή που είχαμε για κάποιες πρωτοβουλίες που θα θέλαμε από τον ΣΠΑΥ δεν έχει ευοδωθεί. Αν είχαμε μία καλή συνεργασία συνδέσμου – δήμων και αν δεν είχε τέτοιο μεγάλο κόστος για τον δήμο μας δεν θα κάναμε αυτή την εισήγηση», εξήγησε ο κ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στα ποσά που καταβάλει κάθε χρόνο ο δήμος στον ΣΠΑΥ. Όπως είπε, από το 2014 μέχρι σήμερα ο δήμος Γλυφάδας έχει καταβάλει κάτι λιγότερο από 1.000.000 ευρώ – περίπου 130.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, ο δήμαρχος Γλυφάδας αναφέρθηκε στα ποσά που έχει δαπανήσει ο ΣΠΑΥ για δημόσιες σχέσεις και προβολή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αν αλλάξει το ύψος της δαπάνης και υιοθετηθούν βασικές μας προτεραιότητες, με μεγάλη χαρά να ξανακουβεντιάσουμε οτιδήποτε στο άμεσο μέλλον».

Διαβάστε επίσης: Μέσα σε δύο εβδομάδες άλλαξε η σχολική ζωή της Φαίδρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ