Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Αλλάζει όψη το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα με έργα Street Art

Μετά από μια σειρά εικαστικών παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, έφτασε η στιγμή και για το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα. Ο Fotizontas και η Μαρίνα Μαργιόλα μετέτρεψαν τους τοίχους του σταδίου σε καμβά και δημιουργήσαν έργα τέχνης με έμπνευση από τα αθλήματα που φιλοξενούνται στους χώρους του σταδίου.

Ο στίβος, η ελληνορωμαϊκή πάλη και η ρυθμική γυμναστική, μαζί με τις εμβληματικές μορφές των θρύλων του ποδοσφαίρου και της πυγμαχίας, τον Μαραντόνα και τον Μοχάμεντ Αλι, κοσμούν πλέον εξωτερικά το στάδιο.

Τους καλλιτέχνες μας αυτή τη φορά πλαισίωσαν με έργα τους ο γνωστός μας από άλλα έργα του στον Βύρωνα, street artist Achilles, ενώ οι One Bran και Gospel, μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας The Slang Network (μιας κολλεκτίβας δημιουργικών άνθρωπων από όλο το φάσμα της ζωγραφικής, του graffiti και της εικονογράφισης), δημιούργησαν στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου ένα έργο επηρεασμένο από τη σημειολογία των Ολυμπιακών εικονογραμμάτων, τιμώντας το στίβο, τον “βασιλιά” των σπορ, αλλά και το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Την Κυριακή ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Βύρωνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ