Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «West Side Story», «Η ζωή συνεχίζεται», «Δικαίωση 3368» & «The Black Bachelor» (Βίντεο)

Η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» σας παρουσιάζει τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στη «μεγάλη οθόνη».

West Side Story

Είδος: Μιούζικαλ, Δράμα, Αισθηματική, Αστυνομική (156΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Παίζουν: Άνσελ Έλγκορτ, Ρέιτσελ Ζίγκλερ, Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Ντέιβιντ Άλβαρεζ, Μάικ Φέιστ, Αντρέ Ριβέρα, Άν Ιζαμπελ, Κόρελι Στολ, Μπράιν Ντ’ Αρσί Τζέιμς, Ρίτα Μορένο

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια μιας έντονης έχθρας μεταξύ των συμμοριών Jets και Sharks, ο Τόνι ερωτεύεται την αδερφή του εχθρού του, τη Μαρία. Ενώ η έχθρα μεταξύ των συμμοριών γίνεται ακόμα πιο βίαιη, η αγάπη του Τόνι και της Μαρία ανθίζει μέρα με τη μέρα ενώ ταυτόχρονα απειλεί να χωρίσει στα δύο τη γειτονιά.

Διανομή: Feelgood

Σχόλιο: Εμπνευσμένη από το πρωτότυπο και ομότιτλο μιούζικαλ του 1957, η υπερπαραγωγή αυτή του Σπίλμπεργκ μεταφέρει το κλασικό ρομάντζο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στους σκληρούς και ρεαλιστικούς δρόμους του Upper West Side, στη Νέα Υόρκη.

 

Η ζωή συνεχίζεται – C’mon c’mon

Είδος: Δράμα (108΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Μάικ Μιλς

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Γούντι Νόρμαν, Γκάμπι Χόφμαν, Σκουτ Μακνέρι

Σύνοψη: Με αφορμή ένα οδοιπορικό και μία οικογενειακή κρίση, ο Τζόνι (Χοακίν Φίνιξ) , ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός, έρχεται κοντά στον χαρισματικό 9χρονο ανιψιό του (Γούντι Νόρμαν). Αυτή η σχέση τους θα μεταμορφώσει τον κόσμο γύρω τους.

Διανομή: Tanweer, Filmtrade

Σχόλιο: Μια ποιητική και λυρική ταινία με ασπρόμαυρη φωτογραφία, για τις ενδοοικογενειακές σχέσεις. Ο Χοακίν Φίνιξ σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας υποδυόμενος τον θείο που προσπαθεί να καταλάβει τον ανιψιό του, ο οποίος του θέτει τις ερωτήσεις που εκείνος θα ήθελε να κάνει ως μεγαλύτερος.

 

Μην κοιτάτε πάνω – Don’t look up

Είδος: Κωμωδία, Φαντασίας (145΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Άνταμ ΜακΚέι.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Κέιτ Μπλάνσετ, Μέριλ Στριπ, Τζόνα Χιλ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Χιμές Πατέλ, Μαρκ Ράιλανς, Τάιλερ Πέρι, Αριάνα Γκράντε, Μάθιου Πέρι, Κρις Έβανς

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη.

Διανομή: Odeon

 

Daniel ‘16

Είδος: Δράμα (101΄)

Χώρα: Ελλάδα (2020)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασιάκος

Παίζουν: Νίκολας Κίσκερ, Αλεξάντερ Λιακόπουλος Μπούχολτζ

Σύνοψη: Ο Ντάνιελ, ένας Γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε κοινότητα ανηλίκων παραβατών, για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της περιοχής του ποταμού Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και πρέπει να λύσει ένα δύσκολο δίλημμα. Η τελική του απόφαση θα εκπλήξει τους πάντες.

Διανομή: Cinobo

 

The Black Bachelor

Είδος: Κωμωδία

Χώρα: Ελλάδα (2021)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μελέτης Ηλίας, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Φιλίνη, Παντελής Καναράκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Κάτια Ταραμπάνκο, Βασίλης Γιακουμάρος, Κατερίνα Στικούδη

Σύνοψη: 4η συνέχεια του τηλεοπτικής λογικής franchise

Διανομή: Village Films

 

Δικαίωση 3368

Είδος: Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ

Χώρα: Ελλάδα (2021)

Αρχή φόρμας

Σκηνοθεσία: Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Σύνοψη: Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων που απασχολεί για χρόνια τη χώρα και κυρίως τους απογόνους των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής με αφορμή το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα. Ο τίτλος του αφορά στην εργασία του δικηγόρου των Καλαβρύτων Περικλή Σακελλαρόπουλο που μαζί και με άλλους δικηγόρους κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν 3.368 αιτήσεις αγωγών των οικογενειών των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις τόμους, για να αποτυπωθούν με κινηματογραφικό τρόπο σε αυτό το έργο, θυμίζοντας πως δεν αποτελούν άψυχα νομικά έγγραφα οικονομικών διεκδικήσεων, αλλά μια ιστορική πηγή, μια αναλυτική καταγραφή ενός δράματος και παράλληλα ενός αγώνα κοινωνικού, πολιτικού, δικαστικού.

Διανομή: New Star

 

Έλα να δεις – Idi i smotri – Come and see

Είδος: Πολεμική, Δράμα (142΄)

Χώρα: Σοβιετική Ένωση (1985)

Σκηνοθεσία: Έλεμ Κλίμοφ

Παίζουν: Αλεξέι Κραβτσένκο, Όλγκα Μιρόνοβα, Λιουμπόμουρας Λαουσεβίσιους

Σύνοψη: Αφού βρίσκει ένα παλιό τουφέκι, ένα νεαρό αγόρι εντάσσεται στο Σοβιετικό κίνημα αντίστασης ενάντια στις αδίστακτες γερμανικές δυνάμεις και βιώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διανομή: New Star

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ