Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ερείκουσα: Γεύοντας τον Παράδεισο

Γράφει η Αποστολία Ρούση

∆ασκάλα στο ∆ηµοτικό Σχολείο  Ερείκουσας

Να που πέρασαν τρεις µήνες κοινής ζωής στο νησάκι Ερείκουσα. Πλέον όλα αλλάζουν µορφή, ακολουθούν τους νόµους του Θεού ως δηµιούργηµά του. Περάσαµε ένα φθινόπωρο καλοκαιρινό µε πολύ δηµιουργικό µάθηµα και καταφέραµε, δόξα τω Θεώ, πολλούς οργανωτικούς µας στόχους. Μαζί µε τους 3 µαθητές µου τελειώνοντας το σχολείο υπήρξαν φορές συνάντησής µας στην παραλία µε παιχνίδι και χαρά. Απολαύσαµε το λιµανάκι και τις βόλτες µας ως παρέα ή ως ατοµική ώρα χαλάρωσης, προσευχής, συγκέντρωσης και γυµναστικής.

​Σιγά-σιγά στο καφενεδάκι του νησιού τα πρόσωπα γίνονται πιο γνώριµα και φιλικά. Παραµένει όµως ανεξερεύνητο µεγάλο µέρος του νησιού και αποτελεί για εµάς πόλο έλξης και πρόκλησης. Σιγά σιγά βρίσκουµε τα πατήµατά µας στο νέο µας σπίτι, την Ερείκουσα, έχοντας όµως ακόµη δρόµο µακρύ.

​Οργανώνουµε και αγαπάµε πιο πολύ το σχολείο µας και θέτονται στο τραπέζι στόχοι συνεργασίας ως Κοινότητα Ερείκουσας.

​Η προετοιµασία για την ηµέρα της 28ης Οκτωβρίου ήταν πάρα πολύ µεγάλη, πυρετώδης θα έλεγα, γιατί η καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και ιστορίας αποτελεί έναν από τους πολλούς κύριους στόχους µου, όπως καταγράφεται κυρίως το τρίπτυχο πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Με κύριο γνώµονά µας τον σεβασµό στις αξίες προοδεύουµε τόσο γνωστικά όσο και συµπεριφορικά.

​Η Ερείκουσα πλέον έχει µπει και αυτή στο φθινόπωρο και µοιάζει σαν να κάνει επανεκκίνηση σβήνοντας ή και αποθηκεύοντας την τεράστια καλοκαιρινή της ιστορία.

Αναφερόµενη σε µια από τις εµπειρίες µας θα σας έλεγα πως πρόσφατα, παρευρισκόµενη σε µία τοπική επιχείρηση όπου έτρωγαν το βραδινό τους πολλοί αλλοδαποί τουρίστες, αποφάσισα να τους σηκώσω, να τους µάθω συρτάκι και κερκυραϊκούς χορούς. Μίλησα µαζί τους και πιθανόν να µας επισκεφθούν και πάλι, βλέποντας και µαθαίνοντας για το σχολείο µας.

Αυτό το διάστηµα είχαµε κάποιες δωρεές από ανθρώπους είτε µέσω της οργάνωσης International Hellenic Association, είτε ατοµικές, προσωπικές, είτε από συλλόγους. ​Η αγάπη τους µας δίνει τόσο υλική βοήθεια όσο και ψυχική!

​Ανυποµονώ το επόµενό µου διάστηµα εδώ να γεµίσει µε ευλογία Θεού που να µπορώ να την διασκορπίσω τόσο στο σχολείο όσο και αλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ