Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Νέο Suzuki S-CROSS: Εντυπωσιακή αλλαγή

Το νέο S-CROSS είναι το τελευταίο μοντέλο των τετρακίνητων SUV που έχει δημιουργήσει η Suzuki τα τελευταία 50 χρόνια. Η εταιρία το παρουσίασε διαδικτυακά, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Χρηστικότητα και άνεση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του, ενώ, καταθέτει και τα διαπιστευτήριά του ως προς τις φιλικές προς το περιβάλλον οδηγικές επιδόσεις, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας. Η εντελώς νέα και άκρως δυναμική σχεδίαση «προαναγγέλλει» ένα στιβαρό SUV. Μια μεγάλη εντυπωσιακή μάσκα σε χρώμα μαύρο γυαλιστερό, οι δυναμικοί προβολείς LED υψηλής φωτεινότητας 3 σημείων και τα τετραγωνισμένα προστατευτικά φρύδια στους θόλους των μπροστινών και των πίσω τροχών ενισχύουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου. Έτσι, σε συνδυασμό με τις λεπτομέρειες ασημί χρώματος στο μπροστινό και το πίσω μέρος δημιουργούν μια έντονη πρώτη εντύπωση και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη αναβαθμισμένη εικόνα του νέου S-CROSS.

Η νέα γενιά διαθέτει προηγμένη τεχνολογία ελέγχου. Με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BOOSTERJET 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού που προσφέρει άφθονη ροπή και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS, το καθιστούν αποδοτικό αλλά και εξαιρετικά δυναμικό ταυτόχρονα. Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT, η οθόνη ηχοσυστήματος 9 ιντσών αλλά και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας Suzuki Safety Support προσθέτουν, σύμφωνα με την εταιρία, μια νότα διασκέδασης και μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης κατά την οδηγική εμπειρία.

Το εσωτερικό του οχήματος χαρακτηρίζεται από τρισδιάστατη σχεδίαση που ταιριάζει στον χαρακτήρα ενός δυναμικού SUV. Η ευρύχωρη καμπίνα έχει σχεδιαστεί για την άνεση έως και 5 ενηλίκων, ενώ ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος χωρητικότητας 430 λίτρων είναι εξαιρετικά ευέλικτος να υποστηρίξει πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας. Η πανοραμική ηλιοροφή με το εξαιρετικά μεγάλο άνοιγμα ενισχύει ακόμη περισσότερο την απόλαυση κάθε διαδρομής.

Στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους, το νέο S-CROSS θα διατίθεται επίσης και ως strong hybrid και με ακόμα πιο αναβαθμισμένα και προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας (connected services). Το νέο σύστημα συνδυάζει έναν νέο κινητήρα καυσίμου με μία μονάδα γεννήτριας κινητήρα (Motor Generator Unit, MGU) και κιβώτιο αυτόματης αλλαγής σχέσεων (Auto Gear Shift, AGS). Υποστηρίζει δυνατότητα υβριδικής οδήγησης και ηλεκτρικής οδήγησης (με ανενεργό κινητήρα) για χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο strong hybrid σύστημα θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το επόμενο έτος, πρώτα στο μοντέλο Vitara και, στη συνέχεια, στο S-CROSS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ