Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Σήμερα, Τετάρτη, οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδας

Έως και 1.800 πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται καθημερινά στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Γλυφάδας (Αρχιμήδους 9-11, Άνω Γλυφάδα), που τίθεται σε λειτουργία, σήμερα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Το νέο Κέντρο διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές. Επίσης, στις 18 Δεκεμβρίου τίθενται σε λειτουργία άλλες 24 εμβολιαστικές γραμμές στο Κέντρο του Περιστερίου.

Τα εγκαίνια του Κέντρου της Γλυφάδας έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, παρουσία του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), Αντώνη Αυγερινού.

Το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα πάλι βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για την πρώτη, αλλά και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς επίσης και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον- το δείχνουν όλα τα στοιχεία- ότι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία αναφορικά με την πανδημία. «Έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι είμαστε σε ύφεση. Πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε σε οποιαδήποτε άλλη έξαρση να είμαστε οχυρωμένοι και η εμβολιαστική μας κάλυψη να είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον οποίο ήδη βρισκόμαστε, και να προστατέψει και εμάς, τον καθένα ατομικά, αλλά και τη Δημόσια Υγεία», τόνισε.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι προσδοκά πως στο νέο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρχει προσέλευση και από άλλες περιοχές, δεδομένου ότι «διαθέτει εμβόλια συγκεκριμένης εταιρείας, της Moderna, τα οποία δεν υπάρχουν σε πολλά άλλα εμβολιαστικά κέντρα».
Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε ότι το νέο εμβολιαστικό κέντρο «το είχαμε πραγματικά ανάγκη καθώς πολλοί συμπολίτες μας έπρεπε να πάνε σε άλλες περιοχές από την στιγμή που έκλεισε το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό».

Όπως σημείωσε ο κ. Αυγερινός, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραχώρησε «50 νοσηλεύτριες, πτυχιούχες, άρτια εκπαιδευμένες, άρτιες στη τεχνογνωσία, αλλά και στη μεγάλη εμπειρία αυτού του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα», προκειμένου να ευοδωθεί το Πρόγραμμα «Ελευθερία» της Πολιτείας».

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Ακόμη 130 θάνατοι, 700 σε ΜΕΘ και 5.736 νέα κρούσματα 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ