Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελιά 500 ετών στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Μία ελιά άνω των 500 ετών, από το Αίγιο, απέκτησε η πλατεία Νέας Σμύρνης. Η μεταφύτευση έγινε σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕΕ.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πέτρος Κουκάς, και η Γεωπονική Υπηρεσία έχουν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη μεταφύτευση ελιών που ο ΕΡΓΟΣΕΕ αφαιρεί από περιοχές στις οποίες εκτελεί μεγάλα έργα, προκειμένου τα “ιερά” δέντρα να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Ο αντιδήμαρχος καλεί τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να μεταφυτεύουν τα δέντρα που αφαιρούν σε άλλα σημεία της πόλης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου.

Να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου προχώρησε προ ημερών στη μεταφύτευση άλλων δύο υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων (στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ελευθερίου Βενιζέλου, Ελευθερίου Βενιζέλου και Αϊδινίου) και άλλων τριών ελαιόδεντρων στην πλατεία Άνοιξης, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο προγράμματος διάσωσης σπουδαίου φυτικού κεφαλαίου της ΕΡΓΟΣΕ.

Στο πρόγραμμα για το Φυσικό Περιβάλλον έχει ενταχθεί έργο για τη δημιουργία σύγχρονου Δημοτικού Φυτωρίου στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, το οποίο θα περιέχει ανθοφόρα και καλλωπιστικά φυτά. Το Φυτώριο θα μπορούν να το επισκέπτονται παιδιά, σε συνεργασία με σχολεία του δήμου, ώστε να διαμορφωθεί περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, όπως αυτό της «υιοθεσίας φυτών».

Διαβάστε επίσης: Την Τετάρτη ανάβει το δέντρο στη Νέα Σμύρνη 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ