Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ΜΗΤΕΡΑ συνεργάζεται με την Mayo Clinic και ιδρύει Εκπαιδευτικό Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Γυναικολογικής Χειρουργικής

Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαιδευτικής ανάπτυξης, αλλά και της προαγωγής της ιατρικής επιστήμης, το ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα Hellenic Healthcare Group, ανακοινώνει την υπογραφή έναρξης συνεργασίας του Θεραπευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ με την Παγκοσμίου φήμης Mayo Clinic.

Η έναρξη της συνεργασίας σηματοδοτεί την ίδρυση του πρώτου στην Ευρώπη, Εκπαιδευτικού Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Γυναικολογικής Χειρουργικής, που θα τελεί υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Ένωσης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (AAGL).

Το πρόγραμμα διάρκειας δυο χρόνων, θα διεξάγεται υπό την επιστημονική διεύθυνση του Δρ. Βασιλείου Καπετανάκη, Επιστημονικού Συνεργάτη της Mayo Clinic και Διευθυντή Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής στο ΥΓΕΙΑ,  σε συνεργασία με εξειδικευμένους γυναικολόγους του  ΜΗΤΕΡΑ και την επιστημονική ομάδα της Mayo Clinic.

Μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα είναι η εξειδίκευση των εκπαιδευμένων χειρουργών με καινοτόμες ρομποτικές, λαπαροσκοπικές και υστεροσκοπικές τεχνολογίες για τη θεραπεία καλοήθων και κακοήθων γυναικολογικών παθήσεων.

Εκτός από τη μοναδική για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα εκπαίδευση και εξειδίκευση νέων ιατρών, μέσω αυτού του προγράμματος, το ΜΗΤΕΡΑ, θα αναπτύξει ένα από τα πιο εξελιγμένα Κέντρα Λαπαροσκοπικής Γυναικολογίας που θα προσφέρει:

Συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες, αλλά και διεθνούς φήμης, χειρουργούς γυναικολόγους.
Το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ευρώπη, που θα είναι πλήρως διαπιστευμένο υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Ένωσης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (AAGL).
Την εφαρμογή τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής παροχής ιατρικών υπηρεσιών συμπεριλαμβάνοντας και της περαιτέρω ανάπτυξης της ρομποτικής χειρουργικής.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε σχετικά: «Η νέα αυτή συνεργασία με την Mayo Clinic, ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως, αναδεικνύει την προσήλωση του ΜΗΤΕΡΑ στην παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας αλλά και στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. Με κέντρο τον άνθρωπο και με όχημα την επιστήμη, το ΜΗΤΕΡΑ, αναγνωρίζεται διεθνώς λειτουργώντας ως επιταχυντής της ανάπτυξης των ιατρικών εξελίξεων στην Ελλάδα».

Η Mayo Clinic, κατατάσσεται στην πρώτη θέση για έξι συνεχόμενα χρόνια στη λίστα των καλύτερων νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες διατηρώντας μια θέση στην κορυφή για περισσότερα από 35 χρόνια. Με 150 χρόνια εμπειρίας σε συνδυασμό με κορυφαίες κατατάξεις στην υγειονομική περίθαλψη και την ιατρική εκπαίδευση, η Mayo Clinic παρέχει ολοκληρωμένες συμβουλευτικές λύσεις που δίνουν ζωή σε νέα προγράμματα ιατρικής εκπαίδευσης προάγοντας την επιστήμη και δημιουργώντας την επόμενη γενιά εξειδικευμένων ιατρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ