Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ηλιούπολη: Αιμοδοσία και Εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Διπλή δράση προσφοράς του μεγαλύτερου δώρου, αυτού της ζωής, διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, από τις 09.00 έως 13.00, στο Δημαρχείο (Σοφοκλή Βενιζέλου 114).

Η πρώτη δράση αφορά την εθελοντική αιμοδοσία και η δεύτερη η εγγραφή των ενδιαφερομένων στο μητρώο δοτών μυελού των οστών. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς (απαραίτητος ο ΑΜΚΑ), ενώ οι εγγραφές για το μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών γίνονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη, «η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, με την ιδιαίτερη ευαισθησία και ανθρωπιά που χαρακτηρίζουν τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας, Γιάννη Πούλο, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία με αφοσίωση και συνέπεια, σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης. Όλοι Μαζί προσφέρουμε ¨Διπλό το δώρο της Ζωής¨ στις 19 Δεκεμβρίου!».

Για την εγγραφή στην «Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να:

– Είναι υγιείς, ηλικίας 18 – 45 ετών.

– Συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής.

– Δώσουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου), το οποίο και θα αποσταλεί από τον Δήμο Ηλιούπολης στον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με σκοπό να πραγματοποιηθεί η εξέταση της ιστικής ταυτότητας σε συνεργαζόμενο εξειδικευμένο εργαστήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με:

– Την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 99 70 009 – 010.

– Το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς στο τηλέφωνο 213 20 34 256.

– Το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» στο τηλέφωνο 210 77 75 615 – 6.

Διαβάστε επίσης: Ηλιούπολη: Ολοκληρώνεται ασφαλτόστρωση ύψους 137.000 ευρώ 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ