Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατά 93% αυξήθηκε μέσα σε 8 χρόνια ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλίμου

Κατά 93% αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το 2022 του Δήμου Αλίμου. Συγκεκριμένα ανέρχεται στα 56 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ το 2014.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ανδρέα Κονδύλη, «χρειάστηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, για να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Αλίμου από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, κράτος, Περιφέρεια, οργανισμοί) και να ετοιμάσουμε τον προϋπολογισμό του 2022, τον μεγαλύτερο Προϋπολογισμό που είχε ποτέ ο Δήμος μας!».

Ο προϋπολογισμός συνοδεύεται από ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ, «το μεγαλύτερο Πρόγραμμα που έχει ποτέ καταρτίσει ο Δήμος Αλίμου», τόνισε ο κ. Κονδύλης.

Η Δημοτική Αρχή έχει μελετήσει και εξασφαλίσει τα χρήματα για 30 έργα, εκ των οποίων τα πέντε είναι πολύ μεγάλα και αποτελούν βασικές υποδομές εξαιρετικής σημασίας για την πόλη. Ειδικότερα πρόκειται για την ανέγερση νέου δημαρχείου, Παιδικού Σταθμού, κλειστού γηπέδου, την αναβάθμιση του οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις, ράμπες ΑμεΑ, πεζόδρομοι κ.λπ.) και τη δημιουργία πράσινης πολιτιστικής διαδρομής.

Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Αττικής, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής, το Πράσινο Ταμείο κ.λπ.

Διαβάστε επίσης: Ενισχύεται η επιχειρηματικότητα στα Νότια Προάστια 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ