Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Ο Κούκος των Χριστουγέννων… επισκέπτεται τον Αγιο Δημήτριο

Το θεατρικό και εικαστικό εργαστήρι «Ο Κούκος των Χριστουγέννων» χαρίζει στα παιδιά μιάμιση ώρα άκρως δημιουργική και ψυχαγωγική. Μαζί θα τους χαρίσει μια ανάμνηση για όλη τους τη ζωή.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου (αίθουσα αμφιθέατρου), τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον μαγευτικά παράξενο κόσμο της Frances Browne, με την αφήγηση του κλασικού, ιρλανδέζικου παραμυθιού «Ο Κούκος των Χριστουγέννων». Το παραμύθι αγκαλιάζουν απαλά οι παραδοσιακές ιρλανδέζικες μελωδίες, οι κλασικοί και οι χριστουγεννιάτικοι ήχοι.

Ο «Κούκος των Χριστουγέννων» μιλάει για την καλοσύνη, τη χαρά και την απλότητα σε αντιπαράθεση με το κυνήγι του πλούτου, τον καταναλωτισμό και το πάθος για αξιώματα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Μαρία Μπακέλλα, δραματοποιεί το παραμύθι ενώ η εικαστικός, Βικτώρια Γιουλβανίδου, βοηθά το κάθε παιδί να φιλοτεχνήσει το δικό του ξεχωριστό έργο.

Και για να μην μείνει κανένα παιδί παραπονεμένο «Ο Κούκος των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιήσει 4 παραστάσεις. Στις 18/12/2021 (από τις 17:00 έως τις 18:30 το 1o εργαστήρι και από τις 19:00 έως τις 20:30 το 2o εργαστήρι) και στις 19/12/2021 (από τις 17:00 έως τις 18:30 το 1o εργαστήρι και από τις 19:00 έως τις 20:30 το 2o εργαστήρι).

Η είσοδος είναι δωρεάν, θα επιτρέπεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ συνίσταται η ηλεκτρονική κράτηση θέσεων εδώ προς αποφυγήν συνωστισμού.

Για παιδιά από 4 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή η δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) τελευταίου 24ώρου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στην είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Διαβάστε επίσης: Δώρα για τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ