Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Βραβεία «Χ. Τουραμάνογλου» σε αριστούχους μαθητές 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων της Γ’ Τάξης των Λυκείων του Δήμου Ηλιούπολης και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, μέσω της τιμητικής διάκρισης «Χαράλαμπου Τουραμάνογλου». Πρόκειται για εγχρήματα βραβεία, ως αποτέλεσμα κληροδοτημάτων στην πόλη του αείμνηστου παιδιάτρου Χ. Τουραμάνογλου.


Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Καίτη Χωματά, η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ευαγγελία Αντωνίου και η εκπρόσωπος του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Βαρβάρα-Αικατερίνη Καρακώνη, παρέδωσαν τα βραβεία στους παρόντες αριστούχους των Λυκείων των δύο Δήμων για το σχολικό έτος 2020-2021, αποδίδοντας τα εύσημα στους νέους της πόλης για τις επιδόσεις τους.


Ειδικότερα, τόσο ο δήμαρχος, όσο και η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού μετέδωσαν το μήνυμα της αγάπης για τη μάθηση, εχέγγυο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης και ανέλιξης του ατόμου, ενώ τόνισαν ότι: «Οι νέοι που προσπαθούν και αγωνίζονται με υπομονή και επιμονή είναι τα μέλη των αυριανών κοινωνιών που με την ίδια φλόγα της προσπάθειας θα θέσουν τις βάσεις περαιτέρω εξέλιξης και ανάπτυξης των τόπων τους».
«Ένα μεγάλο μπράβο, μάς κάνετε υπερήφανους συμπολίτες», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Χατζηδάκης.

Λίγα λόγια για τα Βραβεία «Χαράλαμπου Τουραμάνογλου»

Ο παιδίατρος Χ. Τουραμάνογλου υπηρέτησε το λειτούργημά του στην Ηλιούπολη και στον Υμηττό. Με τη διαθήκη του συνέστησε κληροδότημα αποτελούμενο από δύο καταστήματα, τα έσοδα από τα ενοίκια των οποίων μοιράζονται ισόποσα στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς στους πρώτους μαθητές της τελευταίας τάξης κάθε Λυκείου της Ηλιούπολης και του Υμηττού, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, αρκεί να διαμένουν με την οικογένειά τους για δέκα συνεχή χρόνια στην Ηλιούπολη ή στον Υμηττό.

Διαβάστε επίσης: Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη με πολλές εκπλήξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ