Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υποστηρικτής του 1ου Κέντρου Καινοτομίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Δημόσια Διοίκηση, Govhack

Υποστηρικτής του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Δημόσια Διοίκηση, Govhack, γίνεται ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου.

Το Govhack αποτελεί πρωτοβουλία Ιδιωτικών Φορέων, Φορέων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλογικών φορέων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας, ενώ υποστηρίζεται από οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός του Govhack είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων – μελών του και συνεργαζόμενων φορέων σε ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού για τη δημόσια διοίκηση (govtech), με βασικό στόχο η παροχή κατάλληλων πόρων που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του κλάδου, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Το Govhack θα αναπτύξει την απαραίτητη υποδομή και τεχνογνωσία, καθώς και το οικοσύστημα για την υποστήριξη της καινοτομίας στον τομέα ανάπτυξης εφαρμογών Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω της παροχής εξειδικευμένων και καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων. Με τη συμμετοχή του στο έργο, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με νέες αναπτυσσόμενες εταιρείες και startups, οι οποίες παρέχουν λύσεις που βασίζονται στις αναδυόμενες τεχνολογίες της εποχής, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, τα ανοιχτά δεδομένα, το blockchain κοκ., με στόχο την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον ψηφιακό του εκσυγχρονισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://govhack.gr/ 

Διαβάστε τα νέα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ