Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Πατούλη = Κατωπόδη στον Βύρωνα

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο, είχε ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία των έργων που εκτελούνται και προγραμματίζονται στο Βύρωνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα συζήτησαν:
• για το αντιπλημμυρικό έργο σε Καρέα & Ηλιούπολη (αρχίζει άμεσα η εκτέλεση του και στον Καρέα),
• τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου και του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Βύρωνα, που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Περιφέρειας Αττικής 2014-20,
• τη διάνοιξη τους οδού Τμώλου και τη διαμόρφωση κόμβου(Τμώλου & Βοσπόρου), και
• για την ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα που ολοκληρώθηκε πέρσι και χρηματοδοτήθηκε από Περιφέρεια Αττική.

Συζητήθηκε επίσης εκτενώς η χρηματοδότηση της ανάπλασης και αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, για το οποίο ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι μπορεί να προχωρήσει άμεσα η αντικατάσταση του χλοοτάπητα και του στίβου (ταρτάν). Ο κ. Πατούλης στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που όπως τόνισε: «αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια καθώς σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και  Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Κόκκαλης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο και το κλιμάκιο της Περιφέρειας, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Καραγιάννη, επισκέφθηκαν τα Προσφυγικά του Καρέα, το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Βύρωνα.

Διαβάστε επίσης: «Μια παλιά Ιστορία Γυναίκα Παιδί & Βία»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ