Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

3Β: Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων και πληρωμή τελών για τους επαγγελματίες

Τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά τις υποθέσεις που αφορούν τις δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων και τη πληρωμή των αντίστοιχων τελών έχουν πλέον οι επαγγελματίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο. Ο Δήμος είναι ένας από τους πέντε σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχει πιλοτικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων και πληρωμής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις που προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Δήμο. Παράλληλα, αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, ενώ θα μπορούν να εξοφλούν ηλεκτρονικά τα δημοτικά τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5% και 5%, ενώ και οι ξενοδόχοι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν με ανάλογη διαδικασία το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων.

Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και συγκεκριμένα στο https://dae.govapp.gr/ στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με κωδικούς τους taxisnet.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 213 202 0012.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα πραγματοποιηθεί η διανομή του εδαφοβελτιωτικού Vita Green στις 29 Δεκεμβρίου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ