Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από τον Μακρυγιάννη μέχρι τον Φίνο, το Ημερολόγιο 2022 του Αλίμου

Μόλις τυπώθηκε το Ημερολόγιο του Δήμου Αλίμου για το 2022. Φέτος περιλαμβάνει σπάνιες παλιές φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πόλη του Αλίμου και την ιστορία της.

Οσοι προμηθευτούν το ημερολόγιο θα βρουν περισσότερες από 160 μικρές και μεγάλες ιστορίες για τον Άλιμο, από την προϊστορία και την αρχαιότητα μέχρι και την σύγχρονη εποχή. Θα διαβάσουν για τις φυλές που κατοικούσαν στους αρχαίους Δήμους Αλιμούντος και Ευωνύμου και πόσους βουλευτές εξέλεγαν, για την πειρατεία στην περιοχή κατά τους βυζαντινούς χρόνους, για τους Τούρκους αξιωματούχους που έδωσαν τα ονόματά τους ως τοπωνύμια σε περιοχές, για τον Μακρυγιάννη που είχε τεράστια ιδιοκτησία γης στο Καλαμάκι, για τον Φιλοποίμενα Φίνο, ο οποίος γύρισε την πρώτη ομιλούσα ταινία του στο Καλαμάκι, καθώς και για τη Μελίνα Μερκούρη με τον Ζυλ Ντασσέν. Είχαν γυρίσει ταινία με υπόθεση μία τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε στον Άλιμο.

Στο εξώφυλλο του τόμου απεικονίζεται η μακέτα του νέου Δημαρχείου Αλίμου, ενός μεγάλου και πολύ σημαντικού έργου-σταθμού για την πόλη, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2022.

Το Ημερολόγιο 2022 θα διανέμεται δωρεάν στην είσοδο του Δημαρχείου τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή) και ώρες 8 πρωί – 8 βράδυ, μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Διαβάστε τα νέα του Αλίμου 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ