Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Προϋπολογισμός – μαμούθ για την ανάπλαση του Ζωγράφου

Στις χρηματοδοτήσεις – μαμούθ που για πρώτη φορά εξασφάλισε ο Δήμος Ζωγράφου και θα αλλάξουν την μορφή της Πόλης τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Βασίλης Θώδας, στη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2022 κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και όραμα καταφέραμε και φτάσαμε τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις μέχρι σήμερα, στο ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ και περιμένουμε μέχρι την άνοιξη άλλα 7 εκατομμύρια. Αν προσθέσουμε και τις επενδύσεις με ιδίους πόρους, τότε το ποσό ξεπερνάει συνολικά τα 30 εκατομμύρια ευρώ, μόλις δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου», δήλωσε ο κ. Θώδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξασφαλίσαμε 1,5 εκατ. για τα pocket parks και 2,5 εκατ. για τους υπόγειους κάδους από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Επίσης, 12,4 εκατ. για την αστική αναζωογόνηση και 1,24 εκατ. ευρώ για τον παιδικό σταθμό στη Βίλα Αγλατζιά, από το πρόγραμμα ¨Αντώνης Τρίτσης¨. Άλλες 700.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, 400.000 από το Φιλόδημος για τις παιδικές χαρές που φτιάξαμε στις οδούς Μερκάτη και Γαλήνης και τον πράσινο τοίχο στην Πλατεία Άνοιξης. Ακόμα 270.000 από το Πράσινο Ταμείο για την αναμόρφωση της Ούλοφ Πάλμε και 80.000 για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της Βίλας Ζωγράφου. Ένα εκατομμύριο από το Φιλόδημο για τα μηχανήματα έργου και για 4 απορριμματοφόρα. Σε αυτά να προσθέσω και τους ίδιους πόρους, που είναι 2,15 εκατομμύρια για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων με leasing και άλλα τόσα για την εγκατάσταση λαμπτήρων led σε όλο το Δήμο».

Ο κ. Θώδας παρουσίασε επιγραμματικά και το έργο της διοίκησης μετά από δύο χρόνια. «Αλλάζουμε τον στόλο της καθαριότητας, ολοκληρώσαμε το στοίχημα της προσχολικής αγωγής, δεν έμειναν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, αλλάζουμε όλο τον οδοφωτισμό του Δήμου, δημιουργούμε παιδικό σταθμό 100 θέσεων και στολίσαμε την πόλη όπως ποτέ άλλοτε. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν μείναμε στα λόγια, αλλά κάναμε πράξη το σύνθημα ¨Ώρα για δουλειά¨. H πόλη μας αλλάζει καθημερινά και αυτό το βλέπουν οι δημότες».

Διαβάστε τα νέα του Δήμου Ζωγράφου 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ