Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Αντίθετη η Δημοτική Αρχή στην κατάργηση της ΔΟΥ Μοσχάτου

Την αντίθεσή του εκφράζει ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου στην πρόταση του σχεδίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για κατάργηση της ΔΟΥ Μοσχάτου και μεταφορά της στην ΔΟΥ Καλλιθέας.

Όπως επισημαίνεται είναι αντίθετος με το κλείσιμο των Δημόσιων Υπηρεσιών ή την μεταφορά τους σε γειτονικούς Δήμους χωρίς προγραμματισμό, χωρίς διαβούλευση και χωρίς να εξετάζεται η κάθε περίπτωση μεμονωμένα.

Αυτό αποτυπώθηκε και στην ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος τονίζει ότι αυτές οι ενέργειες δεν έχουν ως αποτέλεσμα μόνο την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά επιβαρύνουν τις, ήδη, συρρικνωμένες μονάδες που δέχονται υπερπληθώρα πολιτών και αιτημάτων. Συνάμα επιφέρουν αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά και απώλεια σημαντικών εσόδων για το Κράτος.

Ειδικότερα, αναφέρεται πως η ΔΟΥ Μοσχάτου εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους και επιχειρήσεις τόσο από το Μοσχάτο όσο και από την περιοχή του Ρέντη και εδρεύει στην οδό Πειραιώς σε προσβάσιμο συγκοινωνιακό σημείο, με πολλούς χώρους ελεύθερης στάθμευσης. Η απομάκρυνση της ΔΟΥ από το Μοσχάτο συνιστά μία κοινωνικά και πολιτικά μη ορθολογική απόφαση, αφού δεν είναι δυνατόν ένας Καλλικρατικός Δήμος που αριθμεί πάνω από 50.000 κατοίκους να μη διαθέτει ΔΟΥ εντός των γεωγραφικών του ορίων.

Δήλωση του δημάρχου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, «για άλλη μία φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο Δήμο μας ένα ιδιαίτερο κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη λειτουργία της ΔΟΥ Μοσχάτου καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων υπάρχει πρόταση για κατάργηση της ΔΟΥ Μοσχάτου και μεταφορά των υπηρεσιών της στη ΔΟΥ Καλλιθέας.

Η πρόταση της ΑΑΔΕ είναι ανορθολογική καθώς ορθότερο θα ήταν να ξεκινήσει και η Δημοτική Ενότητα του Ταύρου να εξυπηρετείται από την υπηρεσία ΔΟΥ Μοσχάτου, λόγω της διοικητικής συνένωσης των δύο πρώην Δήμων Μοσχάτου και Ταύρου αλλά και της γεωγραφικής θέσης της εφορίας Μοσχάτου στον άξονα της Πειραιώς και όχι από άλλες εφορίες που βρίσκονται εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.
Το 2011 είχαν ξεκινήσει πάλι διαδικασίες για την απομάκρυνση της ΔΟΥ από το Μοσχάτο, κάτι που μας είχε βρει κατηγορηματικά αντίθετους. Το ίδιο έγινε και το 2018 όπου με επιστολή μου προς την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δήλωσα την πλήρη αντίθεσή μας για απομάκρυνση της ΔΟΥ. Έχω, ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και στον υφυπουργό Οικονομικών, στον Πρόεδρο της ΑΑΔΕ όπως και σε όλους τους βουλευτές του Νότιου Τομέα.

Σε περίπτωση που το αίτημά μας για παραμονή της ΔΟΥ Μοσχάτου δεν γίνει αποδεκτό, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις εκφράζοντας το αυτονόητο συμφέρον των δημοτών».

Διαβάστε επίσης: Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ