Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Η συκοφαντία είναι η δύναμη των δειλών»

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης

Δικηγόρος ε.τ.

Σε μια περίοδο κατά την οποίαν η ενεργειακή κρίση βρίσκεται στο απόγειό της και πλήττει βαρύτατα την Ευρώπη και άλλες Ηπείρους, ο covid-19 έχει θερίσει μέχρι σήμερα πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπινες ζωές σε όλον τον πλανήτη, η τουρκική λίρα καθημερινά διολισθαίνει επικίνδυνα έναντι του Ευρώ και τού Δολαρίου, με τους αγανακτισμένους πολίτες να διαδηλώνουν κάθε μέρα στην Τουρκία, η ηγεσία της έβαλε στο στόχαστρο ξανά την Ελλάδα και διεκδικεί τα ελληνικά πετρέλαια στο κοίτασμα Πρίνου-Θάσου και το μισό Αιγαίο ! Αμφισβητούν και διεκδικούν μέρος τής ελληνικής κυριαρχίας και πάγια κυριαρχικά μας δικαιώματα. Συνεπίκουροι δε σε αυτές τις δολιότητες έχουν ταχθεί εφημερίδες και κονδυλοφόροι τού τουρκικού κατεστημένου !

Σ’ ένα λιβελογράφημά της η τουρκική εφημερίδα “SOZCU” αναφέρει σχετικά : “η Ελλάδα εξάγει 4.000 βαρέλια την ημέρα από το νησί τής Θάσου, τα χωρικά ύδατα του οποίου ανήκουν στην Τουρκία. Όμως η Ελλάδα το βγάζει και το χρησιμοποιεί. Επιπλέον δεν συναντά κανένα εμπόδιο για αυτό” ! Ο απόστρατος αξιωματικός, πρώην Γενικός Γραμματέας τού τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικός αναλυτής, Ουμίτ Γιαλίμ, σε ένα προκλητικό ξέσπασμα ανέφερε στην ίδιαν εφημερίδα : “Υπάρχουν 111 εκατομμύρια βαρέλια αποθέματα πετρελαίου που ανήκουν στην Τουρκία στην περιοχή. Η Ελλάδα και το Ισραήλ, που λειτουργούν τις πετρελαιοπηγές στα τουρκικά χωρικά ύδατα εδώ και 6.5 χρόνια, έχουν κλέψει, και συνεχίζουν να κλέβουν, μέχρι στιγμής 10 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου…” !! Και, για να κάνουν πιστευτό το εξωφρενικό αφήγημά τους, επικαλούνται Συμφωνίες και Συνθήκες ( της Βέρνης, του 1976, ακόμα και τής Λωζάνης, του 1923 !), με τις οποίες δήθεν παραχωρήθηκαν και ανήκουν στην Τουρκία, τα Δωδεκάνησα, αρκετά νησιά και νησίδες μας απροσδιόριστου αριθμού στο Ανατολικό Αιγαίο, η θαλάσσια ζώνη Ανατολικά τής Θάσου και το μισό Αιγαίο, με τις διεκδικήσεις τους να φθάνουν μέχρι την Κρήτη και τη Γαύδο !

Τώρα, που η ενεργειακή κρίση γονατίζει την Ευρώπη, στην οποίαν ο Τζο Μπάιντεν στέλνει επειγόντως μεγάλες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου, για να τη βοηθήσει και να μειώσει τις τιμές του, η Τουρκία θυμήθηκε κι έβαλε στο μάτι το κοίτασμα Πρίνου-Θάσου και διεκδικεί τη Θάσο και τα Δωδεκάνησα ! Με τις νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις και τους κονδυλοφόρους τους, έχουν βαλθεί να κατακλέψουν την Ελλάδα και τον πλούτο της και βρήκαν ευκαιρία να συκοφαντούν εμάς ως κλέφτες στη Διεθνή Κοινότητα. Δηλαδή φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης ! Ακόμη, όμως, κι αν δεχθούμε τον ψευδή ισχυρισμό τους πως οι Έλληνες και οι Ισραηλινοί κλέβουμε τόσα χρόνια τα … πετρέλαιά τους στο κοίτασμα του Πρίνου, γιατί δεν αντέδρασαν νωρίτερα ;; Οι διενέξεις τής Τουρκίας, με δική της πάντα ευθύνη, κατά των δύο αυτών Χωρών είναι μακροχρόνιες.

Γιατί δεν μας κατήγγειλαν δημόσια ούτε και περιέλαβαν ποτέ στην ατζέντα των διεκδικήσεών τους καθ’ ημών και τη δήθεν κλοπή τού πετρελαίου τους ;;

Γιατί δεν προσέφυγαν εναντίον μας στους Διεθνείς Οργανισμούς (Ο.Η.Ε., Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνή Δικαστήρια, Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κ.ά.) ;;

Γιατί δεν αξίωσαν δυναμικά να σταματήσουμε την ανύπαρκτη κλοπή, να της καταβάλουμε την αξία τού … κλεμμένου πετρελαίου της και να την “αποζημιώσουμε” για τη δήθεν βλάβη που υπέστη; Οφείλουν, επιτέλους, να δώσουν εξηγήσεις, για να πειστεί και η Διεθνής Κοινότητα για το ποιος στ’ αλήθεια κλέβει ποιον. Είναι, άλλωστε, γνωστό στην ίδιαν αυτή Κοινότητα πως οι τακτικές τής Διεθνούς Πειρατείας, των κλοπών και των προκλήσεων δεν προσήκουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά ούτε και στους Ισραηλινούς.

Οφείλουμε, όμως, να θυμίσουμε στους “φίλους” γείτονές μας πως, τις ίδιες εκείνες ημέρες που συκοφαντούσαν για την κλοπή των πετρελαίων τους (!) Έλληνες και Ισραηλινούς, ο κ. Ερντογάν προσκαλούσε στο παλάτι του ολόκληρη την Ισραηλινή Κοινότητα της Άγκυρας, την οποίαν και δεξιώθηκε πλουσιοπάροχα. Κατά την προσφώνησή του δε, απευθυνόμενος στην Πολιτική Ηγεσία τού Ισραήλ, ζήτησε να αποκατασταθούν οι ήδη διαταραγμένες -με δική του, όμως, ευθύνη- σχέσεις των δύο Χωρών και να βοηθήσει το Ισραήλ και οι επιχειρηματίες του την καταρρέουσα τουρκική οικονομία να ανακάμψει. Το γεγονός πως ο ίδιος έχει επιτεθεί πολλές φορές κατά τής Χώρας αυτής και του Πρωθυπουργού της, όπως και εναντίον άλλων ισχυρών κρατών και ηγετών τους δεν φαίνεται να τον προβληματίζει ούτε και τον αποτρέπει να εκλιπαρεί την οικονομική τους στήριξη !!

Αναμφισβήτητα, παρόμοιες συμπεριφορές, ενώ απέχουν παρασάγγας από τα Διεθνή Διπλωματικά Θέσμια, ουδόλως αρμόζουν σε σύγχρονο, συνετό και σώφρονα ηγέτη που οραματίζεται να ηγηθεί τού παγκόσμιου Ισλάμ, ενώ φέρεται να αγνοεί τη σοφή συμβουλή τού Πιττακού “άρχων κόσμει σαυτόν”, που σημαίνει “όταν κυβερνάς, να στολίζεις τον εαυτό σου με αρετές”.

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ