Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σταύρος Τζουλάκης: H βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών πρωταρχικός στόχος

Γράφει ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης 

Εχοντας συμπληρώσει πάνω από 10 χρόνια ως Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, τολμώ να πω πως ο στόχος μας ήταν και είναι πάντα ο ίδιος. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και συνεχίζουμε δυναμικά οραματιζόμενοι έναν Δήμο ευρωπαϊκό, εξωστρεφή, που θα λαμβάνει μέρος σε όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, θα σημειώνει αυξητική πρόοδο στην απορρόφηση κονδυλίων, θα οδεύει ταχύτατα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θα προσαρμόζεται άμεσα στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και θα δημιουργεί δίκτυο προστασίας για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

 

Έμφαση στην κοινωνική πολιτική

Αυτές οι ομάδες συνεχώς απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος και των προσπαθειών μας, κυρίως βέβαια στην περίοδο της πανδημίας. Η πανδημία κλόνισε όχι μόνο τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων αλλά και την κοινωνία και την οικονομία. Για τον λόγο αυτόν σταθήκαμε δραστικά δίπλα στους δημότες και τους στηρίξαμε με κάθε μέσο. Μέσω της Κοινωνικής μας Πολιτικής, ενισχύσαμε τις ευπαθείς ομάδες, θωρακίσαμε τα πληττόμενα άτομα όλων των ηλικιών και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας. Αυτή είναι και φέτος η κύρια προτεραιότητά μας μαζί με την ενίσχυση των δοκιμαζόμενων επαγγελματιών της πόλης μας και την τόνωση της εμπορικής κίνησης. Η δημιουργία του ανοικτού κέντρου εμπορίου θα βοηθήσει τα μέγιστα προς τον σκοπό αυτόν.

Βασικός στόχος η υλοποίηση έργων

Επόμενο μέλημά μας είναι η ολοκλήρωση βασικών έργων που διεξάγονται σε όλη την έκταση της Νέας Σμύρνης (ανάπλαση Ομήρου – Παλαιολόγου, βελτίωση και αποκατάσταση υπερτοπικού άξονα Αιγαίου – Κράτητος, ανάπλαση λουτρών, αντικατάσταση όλου του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες led) με σκοπό να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και να καλυτερεύσει ο τρόπος διαβίωσης και η καθημερινότητά τους.

Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Εκμεταλλευόμενοι τη χρηματοδότηση από διάφορα προγράμματα, ξεκινάμε άμεσα την υλοποίηση μιας σειράς έργων όπως η ανανέωση του στόλου της δημοτικής συγκοινωνίας, η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, η ανάπλαση του Άλσους (αυτού του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Σμύρνης), η φύτευση εκατοντάδων νέων δέντρων, η δημιουργία σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κ.ά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ανέγερση του νέου κλειστού βιοκλιματικού γυμναστηρίου, ενός κομβικού έργου που θα βοηθήσει καταλυτικά όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας.

Χρόνια τώρα περηφανευόμαστε πως στη Νέα Σμύρνη αγκαλιάζουμε εγκάρδια τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Το νέο κλειστό χωρητικότητας 3.500 θέσεων έχει πολυχρηστικό χαρακτήρα καθώς θα φιλοξενεί χρήσεις με αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Πολιτιστικές δράσεις  με έμφαση τα 100 χρόνια  από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Όσο για τον πολιτισμό, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Νέα Σμύρνη, η γεννημένη από τις στάχτες της Μικρασίας, προετοιμάζει μια σειρά επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων μνήμης, που στόχο έχουν τον αναστοχασμό και τη γνωριμία των νέων παιδιών με το παρελθόν των προγόνων τους και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Είμαι βέβαιος ότι και τη νέα χρονιά θα προστατεύσουμε και θα διατηρήσουμε την ιδιαίτερη ταυτότητα της Νέας Σμύρνης παραδίδοντάς την στις επόμενες γενιές πιο όμορφη, πιο φιλική, πιο φιλόξενη και πιο ζωντανή από ποτέ. Μια πόλη πρότυπο ευημερίας και πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ