Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην Καλλιθέα

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αίτηση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την Εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου -ΤΠΣ στο Δήμο Καλλιθέας.

Η εκπόνηση του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) στην Καλλιθέα κρίθηκε σε προτεραιότητα καθώς το προηγούμενο ΤΠΣ είχε εγκριθεί το 1989 και η τελευταία τροποποίησή του έγινε το 2006.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες Δόμησης, του Δήμου Καλλιθέας επισημαίνουν στην σχετική αίτησή τους ότι απαιτείται η πολεοδομική αναδιοργάνωση και λειτουργική ένταξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και του παραλιακού μετώπου του Φαληρικού Όρμου σε Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου, καθώς στο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται, ενώ στην περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.

 

Ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά: «Ο εκσυγχρονισμός του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι ένα σημαντικό εργαλείο σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τις υπηρεσίες του Δήμου μας για τις συντονισμένες ενέργειές τους προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων».

 

Διαβάστε επίσης: Νέο πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο στην Καλλιθέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ