Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντίδραση της δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, σε δημοσιεύματα

Φανερά ενοχλημένη με δημοσιεύματα σχετικά με τη στάση της απέναντι στις καταλήψεις των σχολείων της πόλης, είναι η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου.
Σε ανακοίνωση του Δήμου, που ανάρτησε η ίδια στη σελίδα της στο facebook, τονίζεται ότι δεν μπορεί να γίνεται τόσο η δήμαρχος όσο και ο δήμος στόχοι γκεμπελικής προπαγάνδας. Επίσης, γίνεται υπάρχει ότι στο εξής για όποια δημοσιεύματα διασπείρουν ψευδείς και κακοήθεις ειδήσεις που συκοφαντούν το Δήμο Αγίου Δημητρίου, οι υπεύθυνοι θα τεθούν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους ενώπιον του αρμόδιου οργάνου ελέγχου τους ή και της Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η ανάρτηση έχει ως ακολούθως:
«Με διάθεση να ευχηθούμε καλή, λειτουργική και ασφαλή εβδομάδα στους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και στους/στις εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Αγίου Δημητρίου επιχειρούμε ένα μικρό απολογιστικό της δύσκολης εβδομάδας που πέρασε αναφέροντας ξανά τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής ώστε να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των σχολείων της πόλης μας.
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 6 Γυμνάσια, 3 Λύκεια, 1 Εσπερινό Γυμνάσιο, 1 Εσπερινό Λύκειο, 2 ΕΠΑΛ, 1 ΣΕΚ, 1 ΕΕΕΕΚ και ένα Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο/Λύκειο, τα οποία άνοιξαν και λειτούργησαν παρά την ιδιαίτερη συνθήκη που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
Αρχικά μεγάλο πρόβλημα για κάποια από αυτά αποτέλεσε το γεγονός της έλλειψης self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν.
Το Υπουργείο Παιδείας προμήθευσε τα σχολεία με μικρό αριθμό self tests, όμως οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αγίου Δημητρίου θέλοντας να συμβάλλουν και να καλύψουν τυχόν κενά, πήραν πρωτοβουλία διενεργώντας εκτάκτως την Κυριακή 9 Ιανουαρίου προμήθεια 1500 self test για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας ενώ ακολούθησε 2η προμήθεια την Πέμπτη 13/1 άλλων 1500 self tests.
Η Διοίκηση του Δήμου ακολουθώντας πιστά, τόσο σε ερμηνεία όσο και σε εφαρμογή, τα μέτρα που ανακοινώνει κάθε περίοδο η Πολιτεία φροντίζει να κάνει οτιδήποτε απαιτηθεί προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.
Προφανώς οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του Δήμου Αγίου Δημητρίου όπως άλλωστε και όλης της χώρας, εξακολουθούν να ασφυκτιούν από τη νέα πραγματικότητα που έχει επιφέρει η πανδημία, τόσο στη σχολική ζωή τους, όσο και εν γένει στην καθημερινότητά τους. Έτσι και στο Δήμο μας, όπως άλλωστε και στους όμορους Δήμους, έγιναν καταλήψεις για κάποιες μέρες με αιτήματα που απευθύνονται στο Υπουργείο Παιδείας. Οι κινητοποιήσεις σε ότι αφορά το Δήμο μας, κορυφώθηκαν την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου με συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο από μαθητές και μαθήτριες, συνοδεία γονέων, αφού στην κινητοποίηση συμμετείχε η Ένωση Γονέων.

Η Δήμαρχος ενημερώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2022 από τη ΓΑΔΑ πως η Ένωση Γονέων ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου για την πρόθεση συγκέντρωσης και πορείας και της ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Δήμου η οποία και δόθηκε με e-mail από τη Δήμαρχο.
Η Δήμαρχος υποδέχθηκε την ειρηνική διαμαρτυρία μαθητών και γονέων στο Δημαρχείο όπου και μίλησε με τους εκπροσώπους των 15μελών των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης παρουσία της Προέδρου της Ένωσης Γονέων, κ. Ρούλας Παλιγιάννη, άκουσε τα αιτήματά τους και δέχθηκε το ψήφισμα τους προκειμένου να διαβιβαστεί από το Δήμο στο Υπουργείο Παιδείας.
Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Δήμου και των Σχολικών Επιτροπών για την καλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων ενώ ζήτησε να διασφαλίσουν από πλευράς τους ανοιχτά σχολεία δίχως καταλήψεις.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι φύσει και θέσει υπέρ του διαλόγου, της δημοκρατίας, της αμεσότητας, της αλληλεγγύης.
Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, είναι καθημερινά κοντά στην σχολική κοινότητα, κοντά στον μικρό και τον μεγάλο πολίτη, με την πόρτα και την καρδιά της ανοιχτή προς όλους.
Ωστόσο δεν μπορεί ποτέ να γίνεται τόσο η Δήμαρχος όσο και ο Δήμος στόχοι γκεμπελικής προπαγάνδας του οποιουδήποτε πόσο μάλλον δημοσιογράφων που είναι και μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Στο εξής, για όποια δημοσιεύματα διασπείρουν ψευδείς και κακοήθεις ειδήσεις που συκοφαντούν το Δήμο Αγίου Δημητρίου, οι υπεύθυνοι θα τεθούν αντιμέτωποι με τις πράξεις τους ενώπιον του αρμόδιου οργάνου ελέγχου τους ή/και της Δικαιοσύνης.
Ευχόμαστε μια πολύ καλύτερη εβδομάδα για τα σχολεία τόσο του Δήμου μας όσο και όλης της Ελλάδας και διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τον πολίτη ότι θα βρισκόμαστε με κάθε δύναμη και κάθε πόρο στο πλευρό του/της».

Διαβάστε επίσης: Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού το Σάββατο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ