Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η «αλεπού της γνώσης» στα σχολεία του Βύρωνα

Έπειτα από πρόσκληση της εταιρείας Awesome Athens Experiences, ο Βέλγος καλλιτέχνης Wietse επισκέφτηκε την Αθήνα για τη δημιουργία μιας σειράς τοιχογραφιών, εμπνευσμένων από την ιστορία, τη μυθολογία αλλά και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

 

Ο γεννημένος στην Μπριζ καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και έργα του στολίζουν γειτονιές της Βραζιλίας, της Αργεντινής, του Βιετνάμ, της Γεωργίας κ.α. Το έργο που ζωγράφισε στα σχολεία της Αγίας Τριάδας τιτλοφορείται «Dive into knowledge» (βουτήξτε στη γνώση). Απεικονίζει την αλεπού, σύμβολο υψηλής νοημοσύνης και χαρακτηριστικό είδος της πανίδας του Υμηττού, να βουτά στα βιβλία που συμβολίζουν την αγάπη για τη μάθηση και τη γνώση.

Ο Weitse, τις τρεις ημέρες που δούλεψε στο Βύρωνα, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τοπική ιστορία και την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Περισσότερο όμως τον συνεπήρε η μουσική κληρονομία της Σμύρνης και το ρεμπέτικο. Ήδη σχεδιάζει ένα δεύτερο έργο για την πόλη.

Η παρουσία του καλλιτέχνη Wietse, αποτελεί μια ιδανική έναρξη για το 2022 που αναμένεται ακόμη πιο δυνατό, με τη διοργάνωση του 2ου φεστιβάλ street art, που φιλοδοξεί να δώσει ακόμα περισσότερο χρώμα και καλλιτεχνική διάθεση στην αγαπημένη  συνοικία.

 

 

Διαβάστε επίσης: Βράβευση παλαίμαχων ποδοσφαιριστών στον Βύρωνα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ