Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΚΠΙΣΝ: Ανοίγει η αυλαία για το 2022

Με την έλευση του 2022, η αυλαία των συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει ενώνοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μουσικής.

Με παρουσία κοινού αλλά και σε live αναμετάδοση από τις πλατφόρμες του ΚΠΙΣΝ, τα Lighthouse Sessions παρουσιάζουν τέσσερις διαφορετικές μουσικές συμπράξεις, με στόχο να αναδείξουν τη δύναμη της μουσικής γλώσσας, συνδέοντας την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα με τη τζαζ και την κλασική μουσική, σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση.

Σε κάθε συνάντηση, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους καλεσμένους του για τη ζωή και τις μουσικές αναζητήσεις τους, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο, με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων. Την Κυριακή 23/01, στις 21:00, ο πρώτος καλεσμένος του είναι ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, σε μια πλούσια σε ήχους και ρυθμούς συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Οι άλλοτε ιεροί και άλλοτε κοσμοπολίτικοι τόποι της κοντινής Ανατολής, συναντούν την ελληνική ταυτότητα, μέσα από ενορχηστρώσεις με στοιχεία από τζαζ και κλασική μουσική, ρίχνοντας φρέσκιες πινελιές στον ούτως ή άλλως πολυσυλλεκτικό καμβά του γνωστού συνθέτη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού, και θα είναι διαθέσιμη live στη σελίδα snfcc.org/NikosXydakis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube. Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services και • τηλεφωνικά: 210 7234567
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10 €, μειωμένο 5 €

Ο Löffler με τους Ergon Ensemble

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 20:30, ένας από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ο Γερμανός παραγωγός και συνθέτης Christian Löffler, συναντάει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής, Ergon Ensemble, για μια άκρως ενδιαφέρουσα σύμπραξη, για ένα μοναδικό live, που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους.

Μουσικές από διαφορετικούς αιώνες, ήχοι από κονσόλες και έγχορδα, «συγκρούονται» επί σκηνής σε μια συναυλία που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και είναι πλαισιωμένη με οπτικοακουστικά εφέ, που θα δημιουργήσουν μια καθηλωτική εμπειρία.

Το Ergon Ensemble δημιουργήθηκε το 2008 με στόχο την παρουσίαση του έργου τόσο σύγχρονων, εν ζωή συνθετών, όσο και αριστουργημάτων avant-garde μουσικής από τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Διαθέτοντας έναν βασικό πυρήνα μουσικών που ενισχύεται, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πρότζεκτ, από μεγάλο αριθμό ταλαντούχων νέων καλλιτεχνών, αποτελεί σήμερα το κορυφαίο συγκρότημα σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: διαδικτυακά στον ιστότοπο Ticket Services 
και τηλεφωνικά: 2107234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων) Εισιτήρια: Ζώνη Α – γενική είσοδος € 20 / Ζώνη Β – γενική είσοδος € 15, μειωμένο € 10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ