Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομάδες «στήριξης φροντιστών» στη Νέα Σμύρνη

Άλλη μια νέα πρωτοποριακή παροχή για τους δημότες της Νέας Σμύρνης από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης του Δήμου.

Ξεκινούν ομάδες “ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ” με σκοπό την ψυχολογική ενίσχυση του αέναου αγώνα πολλών συγγενών, να φροντίζουν ασθενείς με οργανική ή ψυχική νόσο.


Στην Ελλάδα, οι αριθμοί υποδηλώνουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού βρίσκεται αντιμέτωπο με κάποια μορφή σωματικής, ψυχικής, διανοητικής, ή αισθητηριακής δυσχέρειας. Το φορτίο, σε πρακτικό, αλλά κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο, αυτών των ατόμων αναλαμβάνουν οι φροντιστές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι φροντιστές των ασθενών με άνοια που στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περίπου 160.000. Για τους φροντιστές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι οι σύντροφοι ή τα παιδιά των ασθενών αυτών, οι ψυχικές και πρακτικές επιπτώσεις είναι τεράστιες: 3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα κατάθλιψης, 46%περισσότερες επισκέψεις σε γιατρούς, 71% μεγαλύτερη χρήση φαρμάκων σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι έτοιμη να εντοπίσει τις ανάγκες των φροντιστών δημοτών και κατοίκων και να αναγνωρίσει τις αγωνίες και την κόπωσή τους.
Ο πιο πρόσφορος τρόπος να πραγματωθεί αυτό, είναι μέσω δημιουργίας και λειτουργίας ομάδων με βιωματικό χαρακτήρα, που θα λειτουργούν ως σταθερό πλαίσιο στήριξης και ενδυνάμωσης των φροντιστών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το 213 202 5941 ή μέσω του ygeia@neasmyrni.gr.

Διαβάστε επίσης: Μαθήματα ανακύκλωσης από τον Γιώργο Κρικρή

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ