Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιγαντιαία επιχείρηση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Επιχείρηση αντίστοιχη με τη μέθοδο που γίνεται ο εκχιονισμός στους διαδρόμους των αεροδρομίων, πραγματοποίησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στους κεντρικούς οδικούς άξονες, με τρία οχήματα παράλληλα ώστε να καθαρίζεται όλο το πλάτος του δρόμου.


Καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων φαινομένων, στελέχη και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, επιχειρούσαν με 22 οχήματα και περισσότερους από 40 εργαζόμενους.


Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμος διέθεσε:
– 4 εκχιονιστικά οχήματα με μηχανισμό ρίψης αλατιού
– 1 αλατοδιανομέα
– 3 μηχανήματα έργου JCB
– 2 μηχανήματα έργου Bobcat
– 8 αυτοκίνητα υποστήριξης για μεταφορά εγκλωβισμένων και προσωπικού
– 4 φορτηγά για μεταφορά και μετάγγιση αλατιού

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι το γεγονός πως μέχρι αργά το βράδυ είχε διατηρηθεί ανοιχτό το Εθνικό δίκτυο της πόλης, (Παραλιακή Λ. Βουλιαγμένης Λ. Ευελπίδων) καθώς και το πρωτεύων και δευτερεύων αστικό δίκτυο, ενώ το 70% του τριτεύοντος αστικού δικτύου παρέμενε προσπελάσιμο.
Πραγματοποιήθηκε επίσης εκχιονισμός του οδικού δικτύου εντός του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας συνολικά τρεις φορές, καθώς το νοσοκομείο εφημέρευε.
Σημειώνεται πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ήδη ρίξει στο οδικό δίκτυο 40 τόνους αλατιού από τους συνολικά 55 τόνους που έχει προμηθευτεί.
Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος συντόνιζε τις επιχειρήσεις, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους που δούλεψαν με αυτοθυσία για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της πόλης.

Διαβάστε επίσης: 3Β: Αλλαγή θερμαινόμενου χώρου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ