Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανδρέας Κονδύλης: Για «ένα 24ωρο απραξίας» κατηγορεί τη ΔΕΔΔΗΕ

Αιχμές στη ΔΕΔΔΗΕ, για την μη έγκαιρη αποκατάσταση των βλαβών ηλεκτροδότησης σε πολλά νοικοκυριά στον Άλιμο, άφησε ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κονδύλης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, με αφορμή καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι μένουν για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα, κατήγγειλε τη ΔΕΔΔΗΕ για «ένα 24ωρο απραξίας».

«Οι βλάβες ήταν πάνω από 50. Τις καταγράψαμε και ενημερώσαμε τη ΔΕΔΔΗΕ από το βράδυ της Δευτέρας στέλνοντας λίστα. Από τη ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησαν τις επισκευές το βράδυ της Τρίτης. Ήταν ένα 24ωρο απραξίας», δήλωσε ο κ. Κονδύλης.

Αυτή τη στιγμή, είναι χωρίς ρεύμα 30 σπίτια στον Άλιμο, καθώς υπάρχουν βλάβες σε 15 σημεία της πόλης.
Οι βλάβες αναμένεται να επιδιορθωθούν σήμερα, στο σύνολό τους, σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κονδύλη, το πρώτο θέμα συζήτησης που θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η διατήρηση ή αντικατάσταση των δέντρων, ακόμη και των υγιών, με άλλα που αντέχουν στην έντονη χιονόπτωση. «Τα δέντρα που φυτεύτηκαν πριν από πολλά χρόνια στα περισσότερα σημεία της Αθήνας δεν αντέχουν σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν ακόμη και δέντρα τα οποία ήταν υγιή, κλαδεμένα και μακριά από καλώδια, αλλά όταν έσπασαν ή κόπηκαν στα δύο από το βάρος του χιονιού έπεσαν πάνω σε καλώδια», εξήγησε.

Εκτιμάται ότι έσπασαν 80 – 100 δέντρα στην περιοχή του Αλίμου.

Διαβάστε επίσης: «Ανοίγει» ο Άλιμος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ