Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγγνώμη στους κατοίκους του Ζωγράφου από τον Βασίλη Θώδα

Συγγνώμη από τους κατοίκους του Ζωγράφου, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και συνεχίζουν να βιώνουν πολλοί απ’ αυτούς λόγω της χιονόπτωσης, ζήτησε ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας.

Όπως αναφέρει, οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο σύνολο τους οι Δήμοι της Αττικής, δεν αναιρούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Δεσμεύεται δε να συνεχίσει να συντονίζει τον δημοτικό μηχανισμό, με στόχο την άμεση επαναφορά στην κανονικότητα και να θωρακίσει επιπλέον τον Δήμο, έτσι ώστε η πόλη να μη βιώσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Η πρωτόγνωρη και ακραία χιονόπτωση καθώς και οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν στο σύνολο τους οι Δήμοι της Αττικής, δεν αναιρούν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Γνωρίζοντας, από πρώτο χέρι, την ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης μας, οφείλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσω να συντονίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον δημοτικό μηχανισμό, με στόχο την άμεση επαναφορά στην κανονικότητα και θα θωρακίσω επιπλέον τον Δήμο, έτσι ώστε η πόλη μας να μη βιώσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Αισθάνομαι, όμως, την ανάγκη να σας ενημερώσω για τη διαμορφούμενη κατάσταση της πόλης μας.
Από την Κυριακή που μας πέρασε, ο Δήμος Ζωγράφου διέθεσε σε συμπολίτες μας τρεις τόνους αλάτι για τις ανάγκες των κατοικιών τους.

Την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του Δήμου μας προχώρησαν σε ρίψη πέντε επιπλέον τόνων στους δρόμους του Δήμου και συνεχίζουν να ρίχνουν για την αποφυγή δημιουργίας πάγου στο οδόστρωμα.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και αυτή την στιγμή, τα δυο μηχανήματα έργου (εκσκαφείς) που ο Δήμος είχε στη διάθεση του, καθώς και τα δύο μικρά bobcat επιχειρούν σε δυο δεκάωρες βάρδιες.

Δυστυχώς, η κατάσταση επιβαρύνθηκε από την ακινητοποίηση αυτοκινήτων που, κατά πλειοψηφία, δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες μπλοκάροντας όχι μόνο τις κεντρικές αρτηρίες, αλλά και πληθώρα μικρών παρακείμενων όδων, με τα αποτέλεσμα να εγκλώβισουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Αν και ζητήθηκε η συνδρομή των εξειδικευμένων μηχανημάτων εκχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία διαθέτει για αυτές τις περιπτώσεις, δεν κατέστη δυνατό να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Εργαζόμενοι του Δήμου μετέφεραν δεκάδες έκτακτα περιστατικά στα παρακείμενα νοσοκομεία.
Ο Δήμος Ζωγράφου στη παρούσα φάση έχει επικεντρωθεί στον εκχιονισμό των οδών και στην αποκομιδή των πεσμένων δένδρων. Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Δήμου που ήδη εκχιονίζουν τα πεζοδρόμια τους.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η ευθύνη εκχιονισμού των πεζοδρομίων ανήκει αποκλειστικά, στους παρόδιους κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα συμβάλουν στον εκχιονισμό τους, το συντομότερο δυνατό.

Θέλω, ξανά, να ευχαριστήσω κάθε δημοτικό υπάλληλο που βρίσκεται στους δρόμους και καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου
Βασίλειος Ι. Θώδας
Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει»

Διαβάστε επίσης: Ζωγράφου: Βεβαίωση Αδυναμίας Μετακίνησης για τους εργαζόμενους

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ