Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Πενήντα φιάλες αίμα στην αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας

Σημαντική σε ποσότητα, ανεκτίμητη σε αξία, η προσφορά των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας.

Πενήντα φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν, καθώς δεκάδες Γλυφαδιώτες έδειξαν την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο, σε μια εποχή που οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες, λόγω της πανδημίας.

«Κάθε προσφορά αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές. Ο αιμοδότης προσφέρει μόνο 10 λεπτά από το χρόνο του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει ο οργανισμός του. Το αίμα που δίνει αναπληρώνεται μέσα σε 10 λεπτά. Η διαδικασία αυτή αποτελεί ύψιστη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα είναι ωφέλιμη και για τον ίδιο τον αιμοδότη, καθώς κινητοποιείται ο μυελός των οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος. Είμαστε πολύ περήφανοι που οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται κάθε φορά με τόση προθυμία στο κάλεσμα για προσφορά αίματος και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτοί και ασφαλείς όλοι οι δρόμοι της Γλυφάδας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ