Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Πώς μπορούν να απογραφούν όσοι δεν το έκαναν

Οδηγίες σε όσους δεν έχουν απογραφεί δίνουν οι αρμόδιοι του Δήμου Βύρωνα. Συγκεκριμένα, όσοι δεν έχουν απογραφεί μπορούν να το κάνουν ως εξής:

– Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας.

Οποιος δεν διαθέτει τον κωδικό, μπορεί να στείλει email με τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΤΚ, όροφο και τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση epopteia70@statistics.gr

– Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

• Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

• Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

– Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

– Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο Απογραφέας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 7608069 (Δευτέρα – Παρασκευή 08.00-17.00). Σε περίπτωση που η γραμμή είναι κατειλημμένη, μπορούν να καλούν στο 211 1212028 και να πληκτρολογήσουν 98028 για να μιλήσουν με την Επόπτη του Δήμου Βύρωνα.

Αν ο Απογραφέας έχει περάσει και δεν βρήκε κάποιον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλέφωνο που τους έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (υπάρχει η δυνατότητα και τηλεφωνικής απογραφής) είτε να καλέσουν στο 210 7608069 (Δευτέρα – Παρασκευή 08.00-17.00) ή να στείλουν email με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΤΚ, όροφο, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση epopteia70@statistics.gr και θα επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την Απογραφή, εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, για τον Δήμο Βύρωνα, στο παλαιό Δημαρχείο του Βύρωνα (Κύπρου & Ευαγγελικής Σχολής – αρμόδιος επόπτης, Ειρήνη Σαράντου).

Διαβάστε τα νέα του Βύρωνα 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ