Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κώστα Ζαχαριάδη – Χρήστου Βοσκόπουλου

Για την έλλειψη πόρων και την υποστελέχωση των Δήμων, την ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινωνικός σκοπός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζήτησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος.

Κατά τη συνάντησή τους, ο δήμαρχος Καισαριανής ανέφερε στον κ. Ζαχαριάδη πώς τα οικονομικά των Δήμων ασφυκτιούν κάτω από την αύξηση ανελαστικών λειτουργικών δαπανών, όπως το τέλος ταφής απορριμμάτων και το ενεργειακό κόστος, που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια από τη μεταβίβαση περισσότερων αρμοδιοτήτων, αλλά και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν σε επίπεδο ΟΤΑ με την εμφάνιση της πανδημίας.

Η πρόσφατη κακοκαιρία ανέδειξε περαιτέρω τις ελλείψεις, τις ανάγκες αλλά και τα θέματα συντονισμού μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης: Κεντρική Διοίκηση – Περιφέρειες – Δήμοι, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε το σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει η Περιφέρεια ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του κεντρικού σχεδιασμού που εκτελείται από το επιτελικό κράτος και της εφαρμογής των πολιτικών που καλείται να υπηρετήσει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Βοσκόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του για την αδήριτη ανάγκη της ολοκλήρωσης της διοικητικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας με την πλήρη μεταβίβαση στην τοπική αυτοδιοίκηση όλων των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να εξασφαλιστεί η διοικητική και οικονομική τους αυτοτέλεια, όπως άλλωστε προβλέπει και το Άρθρο 102 του Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης: Καισαριανή: 57 θετικά σε σύνολο 469 δειγμάτων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ