Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δοκιμάσαμε: Νέο Citroen C3 Aircross 1.2 turbo 110 PS

Αντλώντας εφόδια από το νέο μεγάλο ευρωπαϊκό γκρουπ στο οποίο ανήκει, η Citroen παρουσιάζει το ένα εντυπωσιακό μοντέλο μετά το άλλο! Ένα από αυτά είναι φυσικά και το πολύ εμπορικό στην Ελλάδα ανανεωμένο μικρό SUV Citroen C3 Aircross, το οποίο έχει φιλοδοξίες να κερδίσει οδηγούς που κινούνται και εκτός πόλης.

Το C3 Aircross κέρδισε και τη μάχη της ανανέωσης, με έμφαση τόσο στην εξωτερική του εμφάνιση όσο και στο επίπεδο άνεσης, με τα Advanced Comfort καθίσματα, που προσφέρονται ως έξτρα εξοπλισμός . Στην δοκιμή μας, γνωρίσαμε το C3 Aircross με τον 3κύλινδρο PureTech βενζίνης των 1,2 λίτρων και 110 ίππων, μια τίμια και απροβλημάτιστη λύση, που έχει υπέρ το δέον δοκιμαστεί με επιτυχία.

Δυναμική εμφάνιση

Το νέο C3 Aircross υιοθετεί στο εμπρός μέρος του τις σύγχρονες σχεδιαστικές γραμμές της εταιρίας. Η αλλαγή για τον προφυλακτήρα και τα μικρότερα φωτιστικά σώματα (όλα πλέον LED) είναι πλήρης. Οι παλιές καμπύλες αντικαταστάθηκαν από τις ακμές και τις γωνίες. Στο εσωτερικό, η πιο σημαντική αλλαγή αφορά στην κεντρική κονσόλα, όπου τα χειριστήρια του κλιματισμού έχουν μεταφερθεί μέσα στη νέα κεντρική οθόνη αφής, διευκολύνοντας τον οδηγό.

Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί και η ευρύχωρη καμπίνα με αρκετό χώρο για τους επιβάτες και ικανοποιητικό χώρο αποσκευών (410 λίτρα), που έχει «δέστρες» για τα βαριά αντικείμενα. Η ανάρτηση αποτελεί ένα ατού του Aircross, όπως και τα υψηλά επίπεδα άνεσης, ενώ το ελαφρύ τιμόνι βοηθά και στην άριστη συμπεριφορά του στις κλίσεις και τις οδικές ανωμαλίες.

Το τρικύλινδρο μοτέρ των 110 ίππων και 205 Nm και ο εύχρηστος επιλογέας ταχυτήτων συμβαδίζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, τόσο εντός πόλης όσο και για οποιασδήποτε μορφής αποδράσεις. Με ταχύτητες 130-140 χλμ./ώρα, ο θόρυβος στην καμπίνα διατηρείται σε απολύτως λογικά επίπεδα, ενώ δεν επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους, παρά τον σχετικό όγκο του. Προσόν και η κατανάλωση, κάπου λίγο κάτω από τα 7 λτ./100 χλμ.

Έχοντας κάνει 330.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, από τα τέλη του 2017 μέχρι σήμερα, το C3 Aircross έχει εκπληρώσει τους στόχους των σχεδιαστών της γαλλικής εταιρείας. Στη χώρα μας προσφέρεται σε επτά εξωτερικά χρώματα, τέσσερα εσωτερικά χρωματικά πακέτα και δύο χρώματα οροφής. Σε συνδυασμό με τις νέες ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, οι συνδυασμοί μπορούν να φτάσουν έως και τους 70! Η τιμή βάσης των 17.750 ευρώ δείχνει έτσι πολύ λογική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ