Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλειος Φ. Δρόλιας: Ταξίδια με λάθος ανθρώπους

Το αεροπορικό ταξίδι, περισσότερο από τα ταξίδια με οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, εκφράζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την ταυτότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Η διαδικασία του ταξιδιού με αεροπλάνο έχει τη δική της χορογραφία, που ξεκινά με την αγορά του εισιτηρίου, συνεχίζεται με το check-in και κορυφώνεται με την πτήση. Η εικόνα του ταξιδιώτη με τις βαλίτσες, το boarding pass και την αμηχανία στο πρόσωπο είναι χαρακτηριστική τόσο για το ίδιο το ταξίδι όσο και για την εποχή – πριν και μετά τον COVID-19.

Οι μικρές περιπέτειες, το άγχος της διαδρομής, οι σχέσεις που διαρκούν όσο δύο ξένοι βρίσκονται δίπλα δίπλα με θέα το μπροστινό κάθισμα ορίζουν την παροδικότητα των σκέψεων και των σχέσεων του σύγχρονου ανθρώπου. Σκέψεις και σχέσεις οι οποίες πέρασαν στάδια αλλοτρίωσης πολύ πριν η έφοδος των κοινωνικών δικτύων τις οδηγήσει στην τελική τους αποξένωση. Το ταξίδι διαμορφώνει τον χαρακτήρα και ο χαρακτήρας το ταξίδι.

 

Ο Βασίλειος Φ. Δρόλιας γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και είναι αστροφυσικός. Αρθρογραφεί τακτικά για το «Βιβλιοδρόμιο» των Νέων και την Εφημερίδα των Συντακτών και είναι αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού The Zone. Τα τελευταία οχτώ χρόνια ταξιδεύει συστηματικά μεταξύ Λονδίνου, Σαν Φρανσίσκο, Σιγκαπούρης, Φιλαδέλφειας. Το Ταξίδια με λάθος ανθρώπους είναι το τρίτο του μυθιστόρημα.

 

Εκδόσεις Κέδρος

Συγγραφέας: Βασίλειος Φ. Δρόλιας

Σελίδες: 192

Τιμή: 12.50 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ