Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δάφνη-Υμηττός: Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές» διοργανώθηκε από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), και θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργο Πατούλη, το Δίκτυο, στο πλαίσιο του προγράμματος, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 80 δράσεις σε ΟΤΑ-μέλη του Δικτύου, ενώ, κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 2.400 πολίτες σε 33 Δήμους της χώρας.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία) – Υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας κα Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου, ανέφερε ότι «η γνώση των Πρώτων Βοηθειών αφορά όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας κι απασχόλησης, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες και αιφνιδιαστικές καταστάσεις, που αφορούν στην προστασία ενός συνανθρώπου μας σε περίπτωση πνιγμού από ένα ξένο σώμα-τροφή, ένα χτύπημα από πέσιμο (αιμορραγία, ρινορραγία, καρδιολογικό επεισόδιο), ώστε άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ασθενή, μέχρι να διακομιστεί σε νοσοκομείο ή να καταφθάσει ειδικός επαγγελματίας υγείας».

Να σημειωθεί ότι το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου. Για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210 9769 598 ή να επισκεφθούν τον σύνδεσμο kepygeias.org.

Διαβάστε επίσης: ΕΕΣ: Δωρεάν Rapid Test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου Δάφνης – Υμηττού

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ